Skip to main content

Anker ikke dommen i Mustafa-saken

UNE har besluttet at de ikke vil anker dommen i Mustafa Hasan-saken.

UNE har besluttet at de ikke vil anker dommen i Mustafa Hasan-saken.

Foto: Magnus A. Ross

UNE vil behandle saken til Mustafa Hasan (18) fra Asker på nytt. Nå håper støttespiller at alle gode ting er tre.

Utlendingsnemnda (UNE) har besluttet å ikke anke dommen fra Oslo tingrett i Mustafa Hasans sak. Det skriver Aftenposten tirsdag.

29. juli i år ble det klart at Mustafa Hasan vant saken mot Utlendingsnemnda, som ville sende 18-åringen fra Asker ut av landet, etter 13 år i Norge. 

– Jeg vil takke alle som har vært der for meg, støttet meg og forhåpentligvis bidratt til å skape forandring. Jeg håper dette er starten på slutten av denne saken – ikke bare for meg, men for alle andre barn som er i samme situasjon, sa Hasan til Budstikka da dommen forelå.

Nye opplysninger

I UNEs begrunnelse for hvorfor de ikke vil anke dommen fra Oslo tingrett står det blant annet: «fordi den er helt konkret begrunnet og fordi det kom frem nye opplysninger under rettssaken om Hasans situasjon».

I dommen står det at retten mener det må anses som en saksbehandlingsfeil som førte til at Hasan ikke ble innvilget opphold på humanitært grunnlag.

Ifølge avdelingsleder Terje Østraat i UNE har de bestemt seg for å behandle saken på nytt når dommen fra Oslo tingrett er rettskraftig.

UNE må da fatte et nytt vedtak med de føringer som foreligger i dommen.

Julia Lysgaard Shirazi, en sentral støttespiller for Mustafa Hasan, sier de er veldig glad for at dommen fra Oslo tingrett nå blir rettskraftig. 

– Når saken skal behandles på nytt håper vi det blir gjort av en stornemnd, sier hun. 

Inntil videre ønsker Shirazi å lene seg på ordtaket om at alle gode ting er tre: 

– Nå har vi opplevd å ha medvind to ganger. Det håper jeg betyr noe når saken kommer opp igjen på nytt, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.