– Det var ingen logikk i at dette skulle gå så bra da vi satte i gang, sier daglig leder Herman Ekle Lund.

Han ser tilbake på et år ved Musikkflekken som både har gitt scenen prisen «Årets helårsarrangør» og sørget for at store navn som Maria Mena, Marit Larsen og deLillos har gjestet Sandvika.

Denne uken markerer slutten av sesongen. Onsdag kveld står bandet «Kåre & the Cavemen» på scenen. Torsdag kveld spiller DumDum Boys, en konsert som ble utsolgt på rekordtid.

– Noe lignende har jeg aldri vært med på. Det har vært ekstrem etterspørsel etter billetter, dette er den minste scenen de har spilt på på lenge, sier han om DumDum Boys-konserten.

LES OGSÅ: Mye moro i Sandvika

Det har vært flere utsolgte konserter på Musikkflekken i år. Det er Toothfairy Live som driver stedet, og Ekle Lund er ærlig på at de ikke har råd til å gjøre feil.

– Uten penger fra Norsk kulturråd ville det ikke gått. Men vi ligger godt an med billettsalg, og innen to år er håpet å være uavhengig av midlene fra kulturrådet, sier han.

LES OGSÅ: - Jeg spør meg selv hele tiden om det er bra nok

Fortsetter avtalen

Toothfairy Live inngikk i 2013 en avtale om å drive Musikkflekken for Bærum Kulturhus.

Målet under prøveperioden har vært å legge til rette for økt aktivitet på stedet. Nylig vedtok politikerne at det som til nå har vært en prøveordning, skal fortsette.

– Jeg er imponert over hva Herman Ekle Lund og Martin Schilde har fått til med Musikkflekken på kort tid, og mener at en videreføring av avtalen er viktig for å fortsette det gode arbeidet de har startet, sier Morten Skauge (H), leder av kulturutvalget i Bærum.

LES OGSÅ: Baard (23) har over 40 millioner visninger på YouTube

Satser lokalt

Ekle Lund har hatt et personlig mål om å gjøre Flekken til det han ønsket seg som tenåring.

Da 26-åringen gikk ut av Rud videregående skole i 2006, lå Flekken nesten død.

Nå er konsertarenaen i Sandvika «Årets helårsarrangør» og de har et gjennomsnitt på 180 solgte billetter denne vårsesongen, på konserter de har booket selv.

– Det kom bardust på oss å få en slik pris så tidlig etter at vi overtok, sier han som mener det er et tegn på et godt program som de lykkes med å kommunisere ut.

Han mener suksessen skyldes et ønske om å bygge opp lokal entusiasme og kompetanse, blant annet via samarbeid med Sandvika videregående skole og Nav.

Siden starten har Toothfairy Live hatt tre personer i arbeidspraksis fra Nav. Én av disse jobber nå fast på Flekken.

LES OGSÅ: Musikkflekken kåret til årets Bærums-ord

Stoppe publikumsflukt

Da de overtok i 2013 var et hovedmål å stoppe publikumsflukten mot Oslo. Deretter å snu, slik at Oslo-folk kommer til Sandvika. Daglig leder ser stor pågang på kvelder med åpen aldersgrense, da det kommer folk fra Hurum, Drammen, Oslo og Hønefoss. Utfordringen for driverne er et kresent publikum i målgruppen 16 til 25 år: De krever det siste, nyeste og kuleste hele tiden.

– Vi er nødt til å ligge foran. Bæringer er såkalte «innovators», de blir lei når det når ut til resten av landet. Det gjør at vi blir ekstra skjerpet, sier Ekle Lund.

LES OGSÅ: Sandvikabølgen inntar Norge

Må betale husleie

Fra nyttår må Toothfairy Live betale husleie i Brambanigården.

Det har de ikke gjort så lenge avtalen med Bærum Kulturhus har vedvart.

– Det høres kanskje rart ut, men jeg tror likevel vi vil spare penger på det. At vi blir fristilt på denne måten, betyr at vi ikke blir en del av kulturhusets billettsystem, og dermed slipper unna en del obligatoriske avgifter. Når vi selger så mange billetter som vi gjør og håper å gjøre fremover, er vi i posisjon til å få en avtale med et billettsystem som gir oss en pengesum per solgte billett fremfor å betale avgift på dem, sier Ekle Lund.