Skip to main content

Vant MGP – og sceneshowet

Tix hadde designet et helt spesielt sceneshow til MGP-bidraget Fallen Angel.

Tix hadde designet et helt spesielt sceneshow til MGP-bidraget Fallen Angel.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

– Det er klart jeg skal være med på Norges største musikkfest, sa Tix før han sto brillefin på scenen i H3 arena på Fornebu. Vant hele festen gjorde han også.

Da stemmene var talt opp lørdag kveld før den store gullfinalen i MGP var det Tix og Keiino, begge to store forhåndsfavoritter, som sto igjen.

Til slutt var det Tix, opprinnelig fra Bærum, nå bosatt i Asker, som gikk av med seieren.

Det var en gråtkvalt artist som tok imot hyllesten fra scenen, og som hadde en spesiell hilsen til sitt publikum:

– Jeg har veldig lenge følt meg som den stygge andungen. Både i musikkbransjen og i oppveksten. Det viser seg at en dag blir andungen en svane, sa han og la til:

– Jeg håper at alle dere stygge andunger der hjemme – en dag vil alle se dere som svaner.

Andreas Tix Haukeland (27) fra Bærum vant ikke bare MGP-finalen, han vant også kveldens sceneshow, med sin enorme, hvite kappe påsydd englevinger, gullenker, svarte dansende demoner – og en terning med ett øye rundt tommelfingeren. 

Det siste trolig som et spark til musikkanmeldere som i årevis har slaktet musikkens hans.

Kjærlighetssang

Til den norske finalen hadde 27-åringen skrevet om låten til engelsk; fra Ut av mørket til Fallen Angel, et grep han har fristet sine over 200.000 følgere på Instagram med de siste dagene.

Ifølge Haukeland selv, som i mange år har vært kjent som russelåt-kongen, er hans MGP-bidragt en låt som handler om et kjærlighetsforhold som tok slutt.

Fallen Angel skal også være en låt som handler mer om hvem han er som person, når han ikke er Tix. 

– Tix er han som alltid vil være med på festen. Andreas er han som trengte Tix da han var yngre, forteller Haukeland – som har vært åpen om at han ble utsatt for mobbing og ekskludering i oppveksten på Haslum.

Anmelder imponert

NRKs egen anmelder var under første delfinalen ikke nådig i sin anmeldelse og omtalte finalelåten som «stormannsgalt søppel stappfullt av klisjeer». Etter kveldens opptreden var ordlyden omtrent den samme, men konklusjonen var likevel at «Tix er en fyr det er umulig å overse, og sånne folk briljerer ofte i finaler. Folket elsker ham, det er bare synd at den musikalske kvaliteten er fraværende».

VG derimot mente låten burde vært fremført på engelsk i utgangspunktet og omtalte Fallen Angel som «et bidrag som fremdeles ikke virkelig overbeviser, men det løfter seg imponerende».

Mens MGP-finalen pågikk var Tix selv hjertelig tilstede fra backstage på egen instagram-story, der han oppfordret følgerne sine til å stemme han videre i konkurransen. Hvilket de altså gjorde.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.