Skip to main content

Truer med å henge ut spredere av intime bilder

Artisten Andreas «Tix» Haukeland tyr til sosiale medier for å true gutter som besitter intime bilder av en jente uten samtykke.

Artisten Andreas «Tix» Haukeland tyr til sosiale medier for å true gutter som besitter intime bilder av en jente uten samtykke. 

Foto: Knut Bjerke

På sin Instsgram-profil truer Andreas Haukeland, kjent som TIX, gutter som sprer intime bilder av en jente på nett. 

«Ødelegger dere denne jentas liv, ødelegger jeg deres.»

Det skriver Gjettum-artisten sin «Instagram-story». 

Det var NRK som først omtalte saken.

Se et utdrag fra storyen her:

Skjermdump av Tix sin Instagram-story.

Skjermdump av Tix sin Instagram-story.

SKJERMDUMP: NRK

Videre skriver han at dersom guttene, som ikke er navngitt, sprer bildene av jenta vil han gjøre det han kan for å ødelegge livene deres: 

«Hvis disse bildene kommer på avveie kommer jeg til å gjøre følgende:


1. Dele navnene deres.

2. Kontakte familiene deres. 

3. Vie noen minutter av tiden min hvert år fremover for å finne ut hvor dere til enhver tid jobber. Dermed ta kontakt med alle deres fremtidige arbeidsgivere de neste 10 årene, og fortelle hvilke ansatte som representerer bedriften deres.»

Ikke gått til politiet

Bærums-mannen mener saken ikke ville fått høy nok prioritering hos politiet, og det er derfor jenta ikke har anmeldt forholdet. TIX mener det ikke alltid funker å «si ifra til de voksne».

– Jeg har stor respekt for politiets arbeid i slike saker, men problemet er at å true med å gå til politiet kan være litt som å true med å «si fra til de voksne». Det funker ofte ikke, sier Haukeland, sier han til NRK. 

Renate Ytterdal, politiførstebetjent ved seksjon for internettrelaterte overgrep i Kripos, sier til statskanalen at det er bra at Haukeland tar avstand fra denne typen holdninger. 

Hun trekker derimot frem at slike hendelser bør anmeldes til lokalt politi. 

– Dersom man er utsatt for uønsket bildespredning, bør forholdet anmeldes til lokalt politi. Alle politidistriktene har egne nettpatruljer som barn, ungdom og voksne kan ta kontakt med, sier Ytterdal.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.