Skip to main content

Trofast publikum fikk Flåklypa fra rådhustårnet

Ekteparet Per-Erik Lie og Barbara Kay Doherty er fast publikum når Vegar Sandholt spiller.

Foto: KJETIL OLSEN VETHE

Mange noterte seg nok lørdagens gratiskonsert bak øret i forbifarten. Visse andre nøt hver tone.

Klokkenist Vegar Sandholt er mannen som står for halvtimeskonserten i Sandvika hver lørdag, mellom klokken 12 og 12.30. Denne lørdagen kom både Flåklypa Grand Prix og Olsenbanden til Bærums hovedstad.

– Jeg prøver å spille noe som er aktuelt, sier Sandholt og utdyper:

– Komponist Bent Fabricius-Bjerre døde denne uken. Han har laget musikken til Ivo Caprinos mesterverk Flåklypa Grand Prix og Olsenbandens kjenningsmelodi, samt mye mer selvsagt.

I vinter var det Brexit-tema i konserten.

Fast publikum

Vegard Sandholt takket Bent Fabricius-Bjerre for musikken ved å spille flere av danskens låter på klokkespillet i Bærum rådhus.

Det falt i smak. 

– Jeg tror det er noe slags filmtema dag. Det er flott, smilte en kvinne som småhastet forbi rådhuset i retning Kadettangen.

Etter konserten slo klokkenist Vegar Sandholt (t.v.) av en prat med Per-Erik Lie og Lies kone, Barbara Kay Doherty. Sandholt kjenner sine trofaste fans fra før.

Foto: KJETIL OLSEN VETHE

Bedre tid hadde ekteparet Per-Erik Lie og Barbara Kay Doherty fra Slependen. Hver lørdag tar de bilen til Bærum rådhus for å høre på Sandholts konsert:

– Så sant vi er hjemme. Men det er ikke mange konserter vi har misset, sier Lie.

Klokkenist Vegar Sandholt skryter av rådhuset i Bærum.

Foto: KJETIL OLSEN VETHE

– Er dere her vinterstid også?

– Ja, ja. Da åpner vi taket på bilen. Vi har hatt mange flotte opplevelser med Sandholt og hans musikk.

Liker tårnet

Barbara var i mange år kantor i Tanum kirke. Det innebar mye orgelspilling. Hun mener Sandholts klokkespill-prestasjoner er undervurdert:

– Jeg skulle ønske at flere visste om at dette er fast hver lørdag. Kanskje burde det vært annonsert bedre, sier hun.

Hør Flåklypa-sangen her:

Vegar Sandholt takket sine to trofaste tilhengere etter halvtimeskonserten. Han sier han liker å spille i Sandvika og skryter av både klokkespill og rådhustårnet:

– Tårnet bør fremheves. Det er ikke for høyt og tar veldig godt vare på lyden. Det er mye bedre enn for eksempel rådhustårnet i Oslo, sier Sandholt, som har vært klokkenist i Sandvika siden 2001.

– Snart 20 år, det er lenge, det. Men det altså en god grunn til, fastslår han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.