Skip to main content

Trekker fans fra hele verden

Prosjektet Current 93 ble etablert av David Tibet på starten av 80-tallet.

Prosjektet Current 93 ble etablert av David Tibet på starten av 80-tallet.

Foto: Arrangøren

Etter å ha holdt på siden 80-tallet, velger kultbandet Current 93 å ta turen til Asker når de spiller i Norge for aller første gang, onsdag.

– Dette har jeg drømt om lenge.  Bandet er stort, men likevel smalt og har en stor fanskare over hele verden. Det kommer mennesker fra Russland, USA og Europa, men også Skandinavia og landet ellers hit til Asker for å oppleve dem, sier programansvarlig Frode Bjørnstad i Asker kulturhus, som har kommunisert med bandet i flere år for å få dem hit.

50 album

Eksperimentelle Current 93 ble etablert i 1983 av det eneste faste medlemmet, David Tibet, og har gitt ut 50 album. Bandet har gjennom årene samarbeidet med stjerner som Nick Cave, Antony Hegarty, Tony McPhee, Björk, Baby Dee og Rickie Lee Jones. Det var da David Michael Bunting kom til London på starten av 80-tallet for å studere tibetansk, at han raskt ble omdøpt til David Tibet, ifølge musikknettstedet gaffa.no. 

Mange på scenen

– Det er i alt 11 stykker på scenen, så det er mye logistikk som skal til, sier Bjørnstad.

I kveld er det han som henter bandet på Gardermoen.

– De som kommer kan forvente en stor opplevelse, med blant annet spennende lyseffekter.

Torsdag holder Current 93 konsert den  andre og siste konserten i Norge, i Emanuel Vigeland Museum i Oslo. Billettene til denne ble revet bort da de ble lagt ut, mens det fortsatt er noen få ledige billetter til konserten i Asker.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.