Skip to main content

Tix til fansen: – Ikke stem

Andreas Tix Haukeland fra Bærum ber om at fansen bare stemmer på én av låtene hans som er nominert til Årets låt under Spellemann.

Andreas Tix Haukeland fra Bærum ber om at fansen bare stemmer på én av låtene hans som er nominert til Årets låt under Spellemann. 

Foto: KARL BRAANAAS

Andreas Tix Haukeland er Spellemann-nominert med to låter. Nå ber han om at fansen bare stemmer på en av dem. 

«IKKE stem på «Kaller på deg»! Siden jeg har to låter som er nominerte halveres vinnersjansene fordi stemmene blir fordelt på to forskjellige låter», skriver artisten på sin Instagram-story. 

Derfor ber 27-åringen om at publikum heller stemmer på låten «Karantene». 

Til VG kaller artisten det hele for «et luksusproblem» og sier at det er en stor ære å bli nominert. Han mener imidlertid at «Karantene» vil stå igjen som «lydsporet til året 2020». 

– Den har vært en viktig del av folks liv, og ble til og med laget mens jeg selv satt i karantene. Dette er låten til folket, sier han til VG. 

Maktperson

Mandag denne uken gjorde NRK det mulig å stemme frem Årets låt i Spellemann-konkurransen. Selve utdelingen skjer 16. april. 

Foruten Tix er Dagny, CLMD & Tungevaag, Kygo og Alan Walker blant de nominerte. 

Tix er den eneste på listen som er nominert med to låter til Årets låt: «Karantene» og «Kaller på deg». 

Nylig kom bæringen inn på Budstikkas liste over de 100 personene med mest makt i Asker og Bærum. 

I et lengre intervju med lokalavisen fortalte han om hvordan han kommuniserer direkte med fansen sin i sosiale medier. 

– Sosiale medier er min måte å nå ut til folk med musikken min. Det er en samlingsplass for dem som er interesserte i det jeg driver med, hvor jeg kan prate direkte til dem. Det er en måte å dyrke relasjonen mellom meg og publikum og en måte å vise menneskeligheten min, uttalte han. 

Fra 18. mai deltar Tix i Eurovision Song Contest i Rotterdam med låten «Fallen Angel». 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.