Skip to main content

Tix og CLMD konkurrerer om årets låt

Andreas Haukeland og Martin Danielle er begge nominer til Spellemannpris for første gang.

Andreas Haukeland og Martin Danielle er begge nominer til Spellemannpris for første gang. 

Foto: Karl Braanaas og privat

MGP-aktuelle Andreas «Tix» Haukeland (28) fra Gjettum og Martin Danielle (33) i CLMD fra Snarøya er begge nominert til Spellemannpris i kategorien «Årets låt».

Tix er nominert for låtene «Kaller på deg» og «Karantene» som til sammen er lastet ned 33 millioner ganger. Det er første gang Haukeland er Spellemann-nominert, noe som selvfølgelig er veldig stas.

– Mens mange andre artister tråkket på bremsen det siste året har jeg viet all tiden min til å utgi mer musikk. Det føles stort å oppleve at jeg faktisk anerkjennes for akkurat det, og vise at man selv i et år som 2020 kan klare å snu motgang til suksess. Det er jeg veldig stolt av.

– Hva tenker du om å bli nominert for akkurat disse to låtene?

– Det å bli nominert for to låter i samme kategori har jo nesten aldri skjedd før. Det er særlig stort å bli nominert for «Karantene». Den låten har jo på en måte vært lydsporet til året 2020 og har vært en viktig låt for mange.

Danselåt

CLMD-Martin er nominert med hiten «Dance» sammen med Martin Tungevåg.

– Det er fantastisk gøy og noe av det gjeveste man kan oppnå innen norsk musikk. Jeg er enormt stolt og ydmyk, sier Martin.

Martin Alexander Bjercke, med artistnavnet Martin Danielle i CLMD.

Martin Alexander Bjercke, med artistnavnet Martin Danielle i CLMD.

Foto: INNSENDT

– «Dance» har jo hatt en fantastisk reise som låt og ser fortsatt ikke ut til å roe ned. Det er utrolig gøy at folk elsker den såpass og aldri blir lei. Det er jo sånne låter man bare drømmer om å lage som låtskriver, artist og produsent, sier Martin som også synes det er gøy at Tix også er nominert.

– Han har hatt et helt rått år. Dette er vel fortjent etter alt den harde jobbingen han har lagt ned over flere år. Det er fint å se at bransjen endelig tar ham seriøst og gir ham den anerkjennelsen han fortjener, sier Martin Danielle.

Klar for MGP

Andreas Haukeland på sin side bekrefter at han har hatt kalenderen full de siste fem årene, og at fritiden hovedsakelig brukes på musikken. I fjor var han dommer i Idol og han besøkte Anne Lindmo på NRK der han åpnet opp om en vond periode. Neste uke står han på scenen i Melodi Grand Prix-finalen med sin egen «Ut av mørket».

– Siden jeg vokste opp i Bærum og nå bor i Asker, er det veldig spesielt å skulle spille MGP-finalen i min egen hjemkommune på Fornebu. Jeg håper jo Asker og Bærum vil stemme på en av sine egne. Jeg gleder meg til å spille for dere, sier 28-åringen.

Startet som treåring

Cellist Sandra Lied Haga (26) fra Blommenholm er spellemann-nominert i kategorien klassisk. Hun begynte å spille allerede som treåring. Året etter begynte hun på Barratt Due Musikkinstitutt og seks år gammel kom hun inn på talentskolen ved instituttet som den yngste noensinne. Hun er nominert for debutalbumet som bærer hennes eget navn.

Cellist Sandra Lied Haga (26) fra Blommenholm er nominert i kategorien klassisk.

Cellist Sandra Lied Haga (26) fra Blommenholm er nominert i kategorien klassisk.

FOTO: PRIVAT

– Det er kjempegøy og en stor ære, som betyr skikkelig mye. Det er mye som ligger bak. Ikke minst var det en stor opplevelse å spille det inn med Svetlanov-orkesteret i Moskva-konservatoriets store sal, som er helt legendarisk, sier 26-åringen.

Hun var ti år gammel da hun vant sin første internasjonale musikkonkurranse med førsteplass i Tallinn Young Musician Competition i Estland. Året etter vant hun førstepris og «Grand Laureate Prize» i Heran International Cello Competition i Tsjekkia. Senere har hun tatt ytterligere to internasjonale førstepriser, i tillegg til en rekke norske priser.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.