Skip to main content

Tix åpner seg for Lindmo før MGP

Andreas «Tix» Haukeland er gjest hos Anne Lindmo på NRK fredag og opptrer i den første delfinalen av MGP i lørdag.

Andreas «Tix» Haukeland er gjest hos Anne Lindmo på NRK fredag og opptrer i den første delfinalen av MGP i lørdag.

Foto: NRK

Fredag slipper Andreas «Tix» Haukeland sin Melodi Grand Prix-låt «Ut av mørket». På TV i kveld forteller han om en dyp, personlig krise. 

Når MGP-finalist Andreas Haukeland (28) fra Gjettum i Bærum, besøker Anne Lindmo på NRK, har han lagt fra seg «Tix»-pelsen og stiller uten solbriller. I et nært intervju forteller han om ensomhet, men også om selvmordstankene han fikk etter en fest for to år siden, skriver NRK.no

– Jeg bare drar hjem og har bestemt meg for at nok er nok. Jeg skriver et avskjedsbrev og et testamente og så finner jeg en tusj og skriver kontaktinfo, alle passordene og pinkodene mine på armen, forteller Haukeland til Lindmo. 

Da katten Findus kommer og legger seg i fanget hans, blir det redningen. Hendelsen resulterte i hiten «Jeg vil ikke leve, men jeg vil ikke dø.». Lørdag stiller han i den første av fem delfinaler i MGP på Fornebu med «Ut av Mørket.» 

Ensomt stjerneliv

I forbindelse med slippet av låten «Tusen tårer» under P3 Gull, åpnet Haukeland også opp om personlige problemer og utenforskap, noe som resulterte i en enorm respons:

– Jeg fikk 1.000 meldinger. Folk skrev til meg om det de slet med og at de ikke lenger følte seg alene, forteller han til Budstikka. 

«Noen meldinger gjør meg glad og noen gjør vondt å lese. Noen får meg til å smile og noen får meg til å gråte.», skrev han på sin Instagram-profil, der han har 205.000 følgere. 

Haukeland er nå den artisten i verden som blir spilt mest i Norge. På verdensbasis har låtene hans og de han er med på, milliarder av strømminger. Siden 2018 har han hatt så mange som syv låter på førsteplass. Men livet som superstjerne kan gå hardt ut over livet som privatperson, forteller han i Lindmo-programmet: 

– Jeg står på scenen, underholder et par tusen mennesker, og når jeg går av scenen så er jeg alene igjen. Jeg reiser alene, kommer hjem til et tomt hus.

At 28-åringen er åpen om ensomheten og selvmordstankene kan være en hjelp for andre, mener psykolog Hedvig Montgomery.

– Jeg tror det er veldig få som ikke svinger innom slike tanker i løpet av livet sitt. Sånn er det å være menneske. Andre kjenne igjen det: «Jeg er ikke den eneste som har disse tunge tankene.» Det gjør det lettere å bære dem, sier hun til nrk.no. 

Lysere tider

Andreas «Tix» Haukeland er en av seks forhåndskvalifiserte finalister i årets Melodi Grand Prix og skal fremføre låten sin under delfinalen lørdag. «Ut Av Mørket» er noe han har lagt sjelen sin i, forteller han til Budstikka.

 – Den vil også bety mye for alle som hører den. Særlig etter dette siste året med korona og nedstenginger. «Ut Av Mørket» skal gi folk trøst og håp. Det kommer lysere tider. Om den ikke treffer alle, så håper jeg den treffer noen. Jeg tror det blir mektig og vakkert. 

Foruten russemusikk er TIX blant annet signert som låtskriver i Los Angeles, hvor han blant annet har skrevet «Game Time» for «Flo Rida» og «Sweet But Psycho» for Ava Max. I 2019 deltok han i den ellevte sesongen av Paradise Hotel og i 2020 var han dommer i norske Idol.

– Jeg er veldig glad for at Norges største artist sa ja til å delta, sier Stig Karlsen som er produksjons- og musikkansvarlig for MGP.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.