Skip to main content

Tar pause fra festmusikken

Bærums guttene El Papi og TIX står bak flere av de mest populære sangene så langt i 2020

Bærums guttene El Papi og TIX står bak flere av de mest populære sangene så langt i 2020 

Foto: KARL BRAANAAS

Artistene TIX OG El Papi vil bruke musikken til å lede folk gjennom koronatiden. 

– Vi har mange felles venner og møtt hverandre flere ganger i studio. Vi har snakket flere ganger om å samarbeide og nå tenkte vi bare, la oss gjøre det, sier artisten El Papi.

I april fikk han sitt musikalske gjennombrudd med sangen «Sykepleierinnen» som har vært på topplistene både i Norge og Sverige. Hans nyeste låt «Igjen og igjen» er et samarbeid med kollega Andreas Haukeland, bedre kjent som TIX.

Artistene forteller at samarbeidet på den nye sangen kom helt naturlig. 

– Mens resten av musikkbransjen har stått litt stille i koronatiden har vi bare fortsatt å slippe sanger. Vi vil bruke musikken til å lede det norske folk gjennom en vanskelig periode, sier TIX.

Artistene beskriver den nye sangen som rolig og chill

Artistene beskriver den nye sangen som rolig og chill

Foto: KARL BRAANAAS

Artistene beskriver den nye sangen som rolig og chill.

– I denne perioden så trenger ikke sangene å fungere så godt på fest, for det skal man jo helst unngå. 

Ferdig med russesanger

Begge artistene startet karrieren med russesanger for russ fra sin egne videregående skoler. El Papi for Dønski og TIX for Valler.

Men selv om El Papi fremdeles er relativt fersk i musikkbransjen, har han allerede bestemt seg for å slutte som russeartist.

– Jeg vil gå for drømmen og bli en ordentlig artist. Målet er å nå hele folket med musikken og ikke bare russen.

El Papi vil bli en ordentlig artist, og har sluttet med russesanger.

El Papi vil bli en ordentlig artist, og har sluttet med russesanger.

Foto: KARL BRAANAAS

TIX forstår tankegangen til El Papi, men har selv ingen planer om å legge russeeventyret på hylla.

– Jeg skal aldri bli en ordentlig artist. Når jeg slutter med russesanger kommer dere til å høre det. Da blir jeg enda mer høylytt enn jeg er nå.

Savner konserter

Begge artistene har toppet hitlistene under koronaperioden. De er klare på at det er bittert å ha store hits samtidig som det ikke er mulig med store konserter.

– Jeg begynner å få konsertabstinenser. De siste sangene mine har jeg aldri fått høre folk synge med på. Det er veldig spesielt og uvant.

– Hvis det blir veldig lenge til jeg får spille konserter igjen, noe det ser ut som det kan bli, så vil jo ikke sangene være relevante lenger. Da må jeg bare slippe noen nye låter når den tid kommer, sier TIX.

El Papi syntes også det er kjipt å ikke få spille konserter. Å få sitt musikalske gjennombrudd under koronaepidemien har vært en spesiell situasjon. Samtidig håper han å bruke forbudet til sin fordel.

– Jeg savner konserter jeg og, men samtidig så betyr jo dette at konsertene bare vil bli enda villere når det blir lov igjen.

Tix legger til at gjennombruddet til El Papi minner om sitt eget.

– Når jeg fikk gjennombruddet mitt med «Sjeiken» så var det jo også få i musikkbransjen som lot meg få opptre på konserter. Bransjen likte jo ikke det jeg drev med.

La musikken prate for seg

I dag er TIX en rutinert man i musikkbransjen. Siden 2016 har han hatt 25 sanger inne på VG-lista. Han har noen råd til El Papi som fremdeles er fersk.

– Behold kjerneverdiene dine og jobb hardt. Etter konsert drar jeg alltid rett opp på hotellrommet for å jobbe. Jeg blir sjeldent med på etterfesten.

– Haha spørs om jeg klarer å holde meg unna de etterfestene, responderer El Papi.

TIX råder El Papi å jobbe hardt og beholde kjerneverdiene sine

TIX råder El Papi å jobbe hardt og beholde kjerneverdiene sine

Foto: KARL BRAANAAS

Selv om artistene har mye til felles har de helt ulike image. TIX har pelskåpe og pannebånd som sitt artistantrekk. Samtidig har han vært dommer i Idol og deltager på Paradise Hotel.

El Papi har derimot en mer tilbaketrukken stil. I offentligheten har han alltid på seg briller som skjermer for ansiktet. Formålet er å skjule identiteten sin, og dermed la musikken prate for seg.

– Enn så lenge ønsker jeg å holde meg litt for meg selv. En vakker dag, når jeg er skikkelig fornøyd med karrieren, tar jeg de nok av. 

Enn så lenge vil El Papi holde identiteten sin skjult

Enn så lenge vil El Papi holde identiteten sin skjult 

Foto: KARL BRAANAAS
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.