Skip to main content

TIx i Grand Prix: - Jeg har noe jeg vil formidle til det norske folk

Artisten TIX fra Asker er klar for årets Melodi Grand Prix. Dette blir det villeste dere har hørt fra meg, sa han under lanseringen i dag.

Artisten TIX fra Asker er klar for årets Melodi Grand Prix. Dette blir det villeste dere har hørt fra meg, sa han under lanseringen i dag. 

Foto: Universal Music Norge

Årets MGP-sesong blir omtalt som en nødvendig fest. Til å bidra, har NRK invitert med seg russelåtkonge, Andreas «Tix» Haukeland.

Andreas Haukeland (27) fra Gjettum, nå bosatt i Asker, er blant de forhåndskvalifiserte deltagerne i årets Melodi Grand Prix. Det ble klart etter en pressekonferanse mandag ettermiddag der de ti første artistene ble presentert. 

– Til å være en som ble anbefalt å ikke gå musikklinjen på Rud, er det stas å bli en del av MGP-Universet, sier Haukeland, som av alle artister i verden er den som blir spilt mest i Norge akkurat nå. På verdensbasis har hans låter eller låter han bidrar i, milliarder av strømminger. Siden 2018 har han hatt så mange som syv låter på førsteplass.  

Fikk tusen meldinger

Haukeland deltar med låten «Ut Av Mørket» som er skrevet og produsert av ham selv og er en oppfølger av hiten «Tusen tårer» som han spilte for første gang på P3 Gull før jul og som igjen oppfølgeren til hiten «Jeg vil ikke leve» som kom i fjor vår. I den forbindelse åpnet han opp om personlige utfordringer og utenforskap. Etterpå har han fått enorm respons.

– Jeg fikk over 1.000 meldinger etterpå. Folk skrev til meg om det de slet med og at de ikke lenger følte seg alene. «Ut Av Mørket» er en låt som betyr mye for meg personlig, og som vil bety mye også for dem som hører den. Særlig etter dette siste året med korona og nedstenginger. Nå er det i tillegg mørketid, men det vil komme lysere tider. «Ut Av Mørket» skal gi folk trøst og håp. Om den ikke treffer alle, så håper jeg den treffer noen, skikkelig, sier artisten, som både gleder og gruer seg til å fremføre den, fordi den betyr så mye for ham. 

– Dette er noe jeg har lagt sjelen min i og ikke tar lett på. Jeg har noe viktig jeg vil formidle til det norske folk. Jeg tror det blir mektig og vakkert. Dette er mitt bidrag til koronadugnaden. 

Låtskriver i LA

Totalt skal 26 artister delta, 12 av disse konkurrerer i finalen, seks er forhåndskvalifiserte og seks finalister blir stemt frem av publikum. Den første av fem delfinaler er førstkommende lørdag.

Haukeland startet sin musikkarriere med å lage russelåter til andre busser på sin egen skole, Valler videregående. I et portrettintervju med lokalavisen i fjor uttalte han at det var hans måte å bygge sin egen musikkarriere på.

– Jeg skal aldri bli en ordentlig artist. Når jeg slutter med russesanger kommer dere til å høre det. Da blir jeg enda mer høylytt enn jeg er nå, sa han den gangen.

Utenom russemusikken har TIX også vært signert som låtskriver i Los Angeles, hvor han blant annet har skrevet superhits «Game Time» for Flo Rida og «Sweet But Psycho» for Ava Max.

Forbereder musikkfest

I forkant av dagens pressekonferanse har prosjektleder og musikkansvarlig i NRK, Stig Karlsen, uttalt at de nå er klare for å sparke i gang sesongen.

– MGP 2021 blir tidenes viktigste. I en litt tung tid med mangel på begivenheter som samler oss, trenger vi alle en heftig musikkfest nå, sier Karlsen.

Foruten TIX er Atle Pettersen, Stina Talling, Stavangerkameratene, Kaja Rode og Jorn forhåndskvalifiserte til den norske finalen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.