Skip to main content

Synger julen inn på film

Røyken pike- og ungdomskor har laget sin egen julekonsert på film. Den ble tatt opp i forrige uke på Nærsnes.

Røyken pike- og ungdomskor har laget sin egen julekonsert på film. Den ble tatt opp i forrige uke på Nærsnes.

FOTO: PRIVAT

Selv om årets julekonsert ble avlyst, ville pikekoret likevel fremføre julesanger. Resultatet er blitt en stemningsfull videokonsert.

– Vi hadde hjertet i halsen, med tanke på smittevern og sykdom, men alt gikk bra, oppsummerer styreleder i Røyken pike og ungdomskor, Inger Johanne Reime.

Det prisbelønte koret, som fyller 40 år til neste år, består av 29 medlemmer fordelt på aspiranter, pikekor og ungdomskor.

Opprinnelig var planen at koret både skulle sunget med Sølvguttene og hatt sin tradisjonsrike julekonsert i Teglen, men inntil videre må koret forholde seg til smittevernforskriften som sier at offentlige steder og virksomheter der det foregår kultur-, underholdnings- eller fritidsaktiviteter som samler mennesker innendørs, skal holde stengt. Dermed måtte korister og dirigent Katarina Frogner-Kockum tenke nytt.

Lucia til hest

Med utgangspunkt i Luciafeiringen 13. desember fikk Røyken-koret i stedet produsert en profesjonell video med lokale krefter, herunder filmfotograf fra Vollen, droneflyger fra Røyken og lydtekniker fra Åros. 

Blant statistene er også en hest, lånt inn for anledningen fra en av koristenes mor.

Opptakene ble gjort på Strandheim leirsted på Nærsnes i Asker. 

Blant initiativtagerne var dirigent Katarina Frogner-Kockum, som har jobbet med koret de siste fire årene og deltatt med dem i internasjonale og nasjonale konkurranser. I 2018 vant Røyken pike og ungdomskor sølvmedalje i Beira i Portugal.

I filmen er Ingrid Marie Skogly Øxseth Lucia til hest. Marielle Senland leier hesten.

I filmen er Ingrid Marie Skogly Øxseth Lucia til hest. Marielle Senland leier hesten.

FOTO: PRIVAT

– Jeg fikk en idé om at det hadde vært vakkert å gjøre en konsert ute i naturen, sier Frogner-Kockum, som hadde som utgangspunkt at videoen kunne være en førjulsgave til koristenes foreldre. 

– Når jeg ser den nå, tenker jeg at den kan være en fin film for mange. Jeg synes den har fått et vakkert nordisk preg, sier Frogner-Kockum, som selv er fra Sverige. 

Motivasjon i små møter

Styreleder Inger Johanne Reime berømmer dirigenten for å ha holdt en god kontinuitet i øvelser «trass utfordringene med nedstengning og avlysninger». 

I høst skulle blant annet koret ha deltatt på en stor internasjonal konkurranse i Østerrike. 

– For å holde motivasjonen oppe har vi i stedet arrangert små smittevernvennlige artistmøter med Frida Ånnevik og Chris Holsten, sier Reime.

Amanda Carho er en av 29 korjenter i Røyken pike og ungdomskor.

Amanda Carho er en av 29 korjenter i Røyken pike og ungdomskor.

FOTO: PRIVAT
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.