Skip to main content

Spellemann-nominert klar for Aurora-turné

Selina Ekri Sei bruker artistnavnet Sei Selina og er vokst opp på Haslum. Hun har sluppet to musikkvideoer i samarbeid med Niels Windfeldt.

Selina Ekri Sei bruker artistnavnet Sei Selina og er vokst opp på Haslum. Hun har sluppet to musikkvideoer i samarbeid med Niels Windfeldt. 

Foto: Grow Records

Stjerneskuddet Sei Selina (24) fra Bærum kan få pris fredag for sin aller første musikkvideo. – Det er et hjerteprosjekt, sier 24-åringen. 

Sei Selina (24) fra Bærum er nominert til Spellemannpris for sin aller første musikkvideo «Only when you're asleep». Fredag kveld vises utdelingene på NRK.

– Jeg elsker musikkvideoer som en ekstra kunstform, det gjør at du kan vise mer mellom linjene i musikken. Vi har tatt oss mye kunstnerisk frihet i denne videoen, det er et slags hjerteprosjekt, sier Selina som har laget videoen sammen med Niels Windfeldt.

Hun heter egentlig Selina Ekri Sei og er vokst opp på Haslum med norsk mor og far fra Sierra Leone, gikk på Løkeberg barneskole, Gjettum ungdomsskole og Sandvika videregående. I fjor ble hun kåret til Månedens Urørt av NRK P3 og kom gjennom nåløyet på bransjefestivalen by:Larm som en av 22 artister av 1.000 søkere.

Det er noe befriende i å si «jeg elsker deg» eller «jeg hater deg».
Sei Selina, artist

18. mars i år ga 24-åringen ut sin første EP kalt «Him or Her» som hun også har sluppet video til. Allerede har hun fått internasjonal oppmerksomhet. 

– Det er fem låter i veldig ulike landskap. De tar alle for seg en type sorg og er kanskje kamuflert som kjærlighetssorg? 

Om det er noe hun har opplevd selv eller ikke, er ikke viktig, mener hun. 

– Men jeg må skrive slik at jeg tror på det. Før har jeg brukt mange metaforer. I denne har jeg lekt meg med å være mer direkte og hverdagslig. Det er noe befriende i å si «jeg elsker deg» eller «jeg hater deg».

Daniela Reyes er nominert i to kategorier.

Daniela Reyes er nominert i to kategorier.

FOTO: PRIVAT

Etter å ha holdt kun tre konserter ble Haslum-jenta invitert av Aurora Aksnes til å varme opp på hennes europaturné som starter i Berlin 21. juni. 

– Det har vært litt fjernt, og ble annonsert før EP-en min kom ut. Nå kjennes det mer ekte. Det kan bli fint å lage denne reisen live for folk.

Årets låt? 

Andreas «Tix» Haukeland (28) fra Bærum er nominert i kategorien «Årets låt» for MGP-vinneren «Ut av mørket» som fikk tittelen «Fallen Angel» i Eurovision Song Contest. Fra Mexico, der han for tiden er programleder under opptakene av nye «Paradise», ber han sine mange tusen følgere om å stemme frem låten.

Andreas Haukeland er i Mexico for innspilling av Paradise for Viaplay.

Andreas Haukeland er i Mexico for innspilling av Paradise for Viaplay. 

Foto: Skjermdump/Instagram

– Låten og budskapet er jeg veldig stolt av. Den har betydd mye for meg og jeg vet den har betydd mye for mange der ute. Jeg er takknemlig for at akkurat denne er nominert, sa Haukeland til Budstikka da nominasjonen ble kjent. 

I kategorien Årets produsent var Lars Kristian Rosness (26) fra Vollen i Asker, men prisen gikk til Cashmere Cat torsdag. Musiker og komponist André Bratten fra Vollen har to Spellemannspriser bak seg og er medprodusent på spellemann-nominerte Bendik Giskes «Cracks» i Åpen klasse. 

Adam Douglas er nominert for albumet «Better Angels» der Jeff Wasserman fra Bærum har skrevet noen av tekstene. 

Kritisk

Forfatter Lars Saabye Christensen er nominert til «Årets tekstforfatter» for albumet «Et snev av evig». Dette er et samarbeid med Maj Britt Andersen, KORK og komponist Geir Holmsen. Christensen stiller her i konkurranse med Andersen og Holmsens datter Daniela Reyes (23) som i utgangspunktet var dobbelt nominert for sitt debutalbum «Engangsdager» i kategoriene Tekstforfatter og Viser og visepop. 

Vinneren av sistnevnte ble utdelt tidligere i uken og gikk til «Tønes». Det er kun kategoriene Country, RNB/Soul, Gjennombrudd og Gramostipend, Pop, Årets utgivelse, Årets låt, Hederspris og Årets Spellemann som deles ut på direkten, de andre sendes som filmopptak. 

Systemet med forhåndsutdelinger har for øvrig fått kritikk, blant andre av frontfigur i Valkyrien Allstars, Tuva Livsdatter Syvertsen fra Brønnøya. 

– Dette er kvelden man bør feire bredden i norsk musikkliv. Det er synd det kan oppleves som at en del musikk gjemmes litt bort, sier hun til Dagbladet.

– Låten og budskapet er jeg veldig stolt av, sier Andreas Haukeland.

– Låten og budskapet er jeg veldig stolt av, sier Andreas Haukeland.  

Foto: NRK

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.