Skip to main content

Slipper korona-låt etter karantenetid

Artisten Andreas «Tix» Haukeland fra Gjettum er blant de mest populære artistene i Norge. 

Foto: Knut Bjerke

Tix gir ut en nyskrevet låt for å oppfordre nordmenn til å delta i fellesdugnaden for å begrense smitten av koronaviruset. 

– Stenger du meg inne i to uker, kan du være sikker på at det kommer en låt ut av det. Et lite lyspunkt i en ellers kjip hverdag, skriver Andreas Haukeland på sin Facebook-side. 

Låten «Karantene» kommer etter to ukers selvpålagt korona-karantene. Karantenen han selv satte seg i, kom etter det som ble omtalt som en kaotisk konsert i Bergen i begynnelsen av mars. 

Store endringer

I en tid hvor mange opplever store endringer i hverdagen, sier Tix at han ønsker å dele en sang for å oppmuntre og oppfordre til at man må respektere den felles dugnaden.

– Denne låten ble laget over FaceTime sammen med produsentkollega Erik Smaaland (også fra Bærum, red.anm.) mens vi begge har vært i karantene. Det er en hårfin balanse mellom humor og alvor, men låten er ment som en oppmuntring til de som sitter hjemme, og en oppfordring om å respektere karantenen og myndighetenes retningslinjer, forteller han. 

Avlyste USA-tur

Egentlig skulle Haukeland vært i Los Angeles nå, for å skrive ny musikk. 

Som alle andre artister og musikere over store deler av verden, er avtaler og arrangement avlyst. 

– Det er flere viktige ting som har blitt avlyst i tiden fremover, men jeg har ingenting å klage over. Selv om konserter avlyses, har jeg fortsatt mulighet til å skape musikk, og nå er det den felles dugnaden som er det viktigste, sier Haukeland.

Bæringen er for tiden også aktuell som dommer i Idol. Sendingene fra Fornebu går for tiden uten publikum i salen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.