Skip to main content

Skorgan med rørende tale til Jahn Teigen

Anita Skorgan sang «Min første kjærlighet» under Jahn Teigens bisettelse i Tønsberg domkirke. Før fremførelsen holdt hun en rørende tale der hun fortalte om deres over 40 år lange vennskap. 

Foto: NTB Scanpix

Anita Skorgan fortalte historier fra et over 40 år langt vennskap med eksmannen Jahn Teigen. 

Anita Skorgan vokste opp på Blommenholm i Bærum, og fortalte blant annet om sitt første møte med Jahn Teigen. 

– Jeg var 20 år og hadde akkurat flyttet hjemmefra, og var invitert opp til deg i Holmenkollåsen for første gang. Det var vilt spennende. For hvordan skulle nå det gå. Hva skulle jeg si. Hva skulle jeg ha på meg. Endelig sto jeg på døren til Norges kuleste mann, sa hun under bisettelsen i Tønsberg domkirke. 

Store deler av norsk underholdningsbransje var tilstede i Tønsberg onsdag formiddag. 

Biskop Per Arne Dahl forrettet, og Anita Skorgan var den første til å tale. 

Hun fortalte mye fra deres liv sammen, både som ektefeller og som venner etter skilsmissen. 

Også den siste meldingen hun fikk fra Teigen, delte hun med de fremmøtte. 

– Den siste SMS-en jeg fikk fra deg lød: «Jeg var stor. Men jeg følte meg liten». Og da tenkte jeg: «Nå er du klar, klar til å dra». Vi må alle, til syvende og sist, finne vår riktige størrelse. Takk, kjære venn!

Gikk på Eikeli

Skorgan og Teigens datter Sara sang «Adieu», før de bar båren ut til bilen som skulle frakte Jahn Teigen rundt i Tønsbergs gater som en siste avskjed. 

Herodes Falsk, som skrev teksten til «Adieu», holdt også minneord sammen med Morten Stensland og Trond Lie. Sistnevnte var Teigens manager, mens Stensland har skrevet biografier. 

Anita Skorgan gikk i sin tid på Eikeli videregående skole og var elev ved skolen da hun representerte Norge i Melodi Grand Prix som 17-åring. 

Jahn Teigen og Anita Skorgan var Norges største kjendispar på 80-tallet. 

Selv om Anita forsøkte så godt hun kunne å være som «alle andre» fikk hun mye oppmerksomhet av medeleverpå Eikeli gymnas da hun skulle representere Norge i Melodi Grand Prix. Fra venstre Ola Schiager, Petter Singsaas, Anne Henriksen og Eva Gjersøe. 

Foto: Karl Braanaas
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.