Seniorer fikk stjernebesøk
Fornebu senioruniversitet har 400 medlemmer og 80 på venteliste. Tirsdag fikk de celebert jazzbesøk av Karin Krog med kjente musikere.
Primus motor og danseguru Kirsti Skullerud var tydelig stolt da hun introduserte den verdenskjente jazzvokalisten Karin Krog (84) fra Bekkestua tirsdag formiddag.
Ikke minst hadde Krog med ektemann, jazzgigant og Stabæk-tilhenger John Surman (77) på sopransaksofon og bassklarinett samt Erlend Slettevoll (40) på piano.
Fornebu senioruniversitet holder til i Fornebupilotens lokaler på Fornebu S, men har siden oppstart i 2019 vokst seg ut av disse, slik Budstikka omtalte tidligere i mars.
Barndom på Fornebu
– Dette tilbudet er vi stolte av, det betyr utrolig mye for oss. Det handler om mer enn faglig påfyll. Noen kommer alene, andre sammen med noen.
Mange er nyinnflyttede og vil gjerne oppleve samhørighet og bli kjent med andre, sier leder Tove Kvil som beklager at kun 100 kan være i lokalet samtidig.
Tirsdag var det også «stinn brakke» da Karin Krog og musikerne delte alt fra jazzperler fra 1930-årene til låter Surman selv har komponert. Blant dem var «Sweet Talker» og «It Could be Hip» som er skrevet spesielt til Krog. Sangeren delte også barndomsminner fra Fornebu, der familien ferierte helt fra hun var spedbarn.
– Vi hadde mange fine somre på Snarøya og Langodden med ulike båter vi hadde, sier Krog som snart ble glad i å seile.
– Senere ferierte vi i et anneks hos italienske Ivo Caprino (1920-2001). Min søster og jeg likte ham godt. Han lagde spaghetti og hadde en stor snill schæferhund som passet på oss.
Seminar og studietur
Tove Kvil er stolt av vårens program der neste post er foredraget «Musikk og hjernen» av nevrolog Are Brean i slutten av mars.
«Hva gjør hjernen med musikken? Like viktig; hva gjør musikken med hjernen?», spør han og gir en smakebit: «Musikken hjelper oss til å uttrykke følelser og utløser følelser i oss, men setter også spor i den menneskelige hjerne.»
5. april vil professor Steinar Holden sette koronapandemien i et samfunnsøkonomisk perspektiv.
– Vi skal også ha åtte seminarer med Asker og Bærum Historielag som starter opp i april om Fornebulandets historie fra vikingtiden og opp til i dag. Det er stor interesse, mange vil vite mer om omgivelsene de bor i. Vi arrangerer også studieturer, sier Kvil.