Skip to main content

Sebastian konkurrerer i The Voice: – Jeg vil hylle mamma og pappa

NÆRT VENNSKAP: Merete Lingjærde og sønnen Sebastian er nære venner. Fredag kveld opptrer Sebastian på TV i programmet «The Voice». Faren Toni har vært syk i flere år og kunne ikke stille på bildet.

I kveld står Sebastian Lingjærde Ferraz (22) på scenen i «The Voice». Nå takker han foreldrene Merete Lingjærde og Toni Ferraz for støtten.

– Jeg er skikkelig mammadalt!

Hvalstadmannen har vært med i flere episoder av sangprogrammet «The Voice» på TV2 denne våren.

Hele veien har han fått støtte fra mamma Merete og pappa Toni – nestorer innen norsk dansemiljø, og begge dommere i «Skal vi danse».

Selv om Sebastian har flyttet hjemmefra, snakker han med foreldrene sine flere ganger om dagen. Faren Toni har vært syk i flere år, og det har vært en tøff tid for familien.

– Jeg ønsker mest av alt å hylle mamma og pappa. De har alltid vært veldig støttende, sier 22-åringen.

I kveld skal han i duell mot Henrik Fuglem (19) fra Selbu. Går han videre derfra, er han i topp 20 og videre til livesendinger som starter etter påske.

For 22-åringen er det nervøse timer i studio. De første sangtimene har han fått gjennom tv-programmet, og beskriver seg selv som «helt grønn».

– Jeg er veldig nervøs, jeg har jo aldri drevet med dette.

Les også:

Lingjærde hedret av kongen

ODE jubilerer: Danser for hvermansen

 

SKRYT: Sebastian var først på Martins lag, før han ble "stjålet" av Morten. – Jeg har lyst til å jobbe med ham. Sånn er det bare, sa Morten Harket på TV.

Nervøs mamma

Mamma Merete Lingjærde var skeptisk da sønnen skulle melde seg på «The Voice». Hun kjenner bransjen godt og vet hvor tøft det kan være.

– Man blir ikke nødvendigvis stjerne om man vinner «The Voice», sier hun.

TV-seere som så Sebastians audition på TV, fikk oppleve en helt annen Merete Lingjærde enn den de ser som dommer i «Skal vi danse».

Hun var nervøs mamma og storfan av sønnen, og klarte knapt å stå stille bak scenen.

– Det var hans første sceneopptreden – jeg var veldig imponert, sier hun.

 

TETTE BÅND: Merete Lingjærde og sønnen Sebastian hjemme på Hvalstad.

Kan teknikken

Sebastian var aldri i tvil om at det var mamma som skulle være med på første audition.

Hun kan mye om audition-teknikk, og det er hun som får ham rolig når han er stresset. I tillegg kan hun tipse om hvordan han best ter seg på TV.

– Det handler om å være meg selv og unngå å bli misforstått.

I kveld synger Sebastian på Morten Harkets lag etter at superstjernen «stjal» 22-åringen fra Martins lag. Også Lene Marlin ønsket seg Sebastian.

– Jeg har lyst til å jobbe med ham. Sånn er det bare, sa Harket.

Les også:

The Voice-Nicoline: - Det er dette jeg vil

- De tror vi er store stjerner bare fordi vi er på TV

 

DOMMER: Toni Ferraz var dommer i Skal vi danse på TV2 i 2014.

Fotballgutt

Sebastian omtaler seg som en fotballgutt som aldri har vært opptatt av å stå på scenen. I barndommen var han mest mulig på Holmenbanen med kompisene. Han tror idrettsmentaliteten hjelper ham i sangkonkurransen og en mulig musikkarriere i fremtiden.

– Jeg vet hva som kreves av trening for å nå et mål. Jeg var ingen god fotballspiller, men jeg trente på det jeg var dårlig på, og ble bedre, sier han.

På audition sang han låten «One Dance» av Drake, både på spansk og engelsk. Mentorene Martin Danielle og Yosef Wolde-Mariam kjempet om å få Sebastian på sitt lag.

– Jeg møtte spansklæreren min etterpå og fikk skryt. Jeg holder visst femmeren jeg fikk i spansk muntlig på Torstad for mange år siden.

The Voice - Norges beste stemme 2019  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.