Skip to main content

Rud-elever hylles av Queen-fans

Videoen av Rud-elever som synger Bohemian Rhapsody første skoledag slo an i sosiale medier. Så ble den fanget opp av Queens offisielle fanside.

De 240 elevene som spontant bryter ut i allsang har vært en viral hit siden den ble lagt ut på kor-lærer Øystein Fevangs facebook-side i august. Da den fredag ettermiddag også ble lagt ut på Queens offisielle side tok det helt av.

På bare noen få timer var antall visninger nær doblet, fra 172.000 til nå over 582.000. Søndag ettermiddag var videoen delt videre 3.600 ganger av medlemmer i gruppen, som til sammen teller nesten 25 millioner mennesker.

– Jeg er beæret. Som evig fan av Queen er dette stort, sier Fevang. 

På Facebook legger han til: Og jeg har fått 50 venneforespørsler fra Queen-fans de siste par timene.

Ifølge Fevang har mange Rud-elever fått seg en overraskelse over å se seg selv på Queens facebook-side. 

– De kommenterer og tagger hverandre med «OMG, det er jo oss!»

800 kommentarer

Under videoen har mer enn 800 personer så langt gitt uttrykk for sin spontane begeistring for elevenes allsang: «This is wonderful. Queen must love this – and somewhere … I hope Freddie is watching …» skriver en fan på siden.

«That was absolutely amazing, Made my eyes leak, Loved every second of it!» skriver en annen.

Budstikka har tidligere omtalt den spontane allsangen som oppsto på første skoledag, 20. august i år. Da Fevang var i ferd med å runde av skoleårets første korøkt, skal han ha slått noen akkorder fra Bohemian Rhapsody på pianoet – noe som avstedkom et brøl fra elevene.

– De viste helt tydelig at de ønsket å synge mer, forklarte Fevang.Blant elevene som deltar i den spontane allsangen er det en tredjedel som ikke har sunget i koret før.

– I begynnelsen kikker de litt på hverandre og synes det er litt rart, men det varer i nøyaktig fem minutter, så er de i gang, sier Fevang.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.