Skip to main content

Rud-elever er kjent over «hele verden» etter Queen-stunt

F.v. Rasmus Aanje (18), Sebastian Hassfjell (18) og Johannes Kaaby Hellstenius (17) stemmer gjerne i en ny spontan Queen-låt sammen med lektor Øystein Fevang. Queen hyller elevenes sang på Facebook. 

Foto: Trine Jødal

Øystein Fevang er rørt over alle kommentarer etter Queen-hyllesten. – Fanger essensen av Rud, mener omdømmeekspert.

– Det har vært en overveldende respons og mange fine kommentarer, sier lektor og dirigent Øystein Fevang.

Det var han som ledet Rud-elevenes spontane versjon av «Bohemian Rhapsody» i aulaen på skolen første dag etter sommerferien. De 240 elevene på musikk-, dans og dramalinjen sang så kraftig, at det har gitt gjenklang verden over. 

I helgen delte Queen videoen på sin Facebook-side og hyllet elevenes versjon. Tirsdag morgen var videoen sett 720.000 ganger. 

I kommentarfeltet jubler Queen-fans fra Norge til Australia.

– Dette er nydelig! Jeg håper Freddie ser på, skriver en, og viser til Queen-vokalist Freddie Mercury som døde i 1991.

Den Grammy-nominerte Rud-lektoren har et nært forhold til Queens musikk, og tusenvis av nordmenn har sett showet «We will rock you - a Queen tribute». 

– Fanger essensen

Omdømmeekspert Nils Marius Apeland i Bedre Kommunikasjon mener videoen er en manifestasjon av «The Rud Spirit» for alle som går på, har gått på eller vil gå på Rud.

– At denne filmen har spredt seg så mye, viser at det som er ekte og spontant kan være mer kraftfullt enn det som er planlagt og regissert. Filmen fanger nok på mange måter essensen av hva Rud er og står for, og hva elever og lærere er opptatt av der, sier han. 

Apeland berømmer måten Fevang opptrer på i videoen og mener han fremstår som en drømmelærer.

Han påpeker at enkelthendelser som dette normalt ikke har avgjørende effekt på en virksomhets omdømme. Det er summen av inntrykk og opplevelser over tid som avgjør, mener han. Samtidig er det sikkert noen som fått øynene opp for skolen nå, tror han. 

– Derfor håper jeg skolen kan ha glede av filmen videre.

På sin Facebook-side hyller bandet Queen Rud-elever etter fremførelse av «Bohemian Rhapsody». Posten har i skrivende stund 16.000 likes, over tusen kommentarer og er delt over 4.000 ganger. 

Foto: Skjermdump

Danset og jublet

Sebastian Hassfjell (18) deltok i aulaen under fremførelsen. 

Selv om det føltes sterkt der og da, deltar alltid musikk-, dans og dramaelevene i korsang som en form for kickoff til skolestart. Denne gangen hadde de sunget krevende sanger før de brøt ut i «Bohemian Rhapsody».

– For oss var ikke dette så spesielt, vi tenkte nok bare «sånn er det på Rud», forklarer han, og understreker at elevene på skolen har en egen evne til å ville underholde.

– Kreativiteten, inderligheten og talentet til Queen er det mange på Rud som kjenner seg igjen i, sier han. 

Det var først da videoen gikk verden rundt, at elevene snakket om seansen.

Johannes Kaaby Hellstenius (17) og vennene hans både jublet og danset da de forsto at Queen hadde hørt dem.

– Vi feiret det og ble helt hjertevarme av å lese kommentarene, sier han og får støtte av medelev Rasmus Aanje (18).

– Denne videoen viser hvordan vi er som skole, mener Johannes. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.