Skip to main content

Rud-elev deltar i The Voice

Erica Frelsøy Aune er med i The Voice fredag.

Erica Frelsøy Aune er med i The Voice fredag. 

FOTO: PRIVAT

Rud-elev Erica Frelsøy Aune fra Bærum konkurrerer i The Voice og får ros av læreren. 

Erica Frelsøy Aune (18) fra Hosle i Bærum står fredag på scenen i musikkprogrammet The Voice på TV2 med låten «As the World Caves in» av Matt Maltese. 

Dommerne Ina Wroldsen, Espen Lind, Matoma og Yosef sitter med ryggen til og det store spørsmålet er om noen av dem snur seg. 

Programmet ble spilt inn i fjor høst.

 – Det var utrolig spennende. Det var også skummelt og jeg hadde nerver fordi jeg skulle prestere der og da. Men jeg gledet meg mer enn jeg gruet meg, sier 18-åringen.

Hjemmeskole

Erica går andre året på musikk, dans og drama ved Rud videregående skole i Bærum. Årene har vært preget av pandemien og mye hjemmeskole:

– Jeg er veldig sosial og synes det har vært utrolig kjipt. Mange av forestillingene våre har blitt avlyst og vi har ikke kunnet samle oss i store grupper og spille sammen. Men nå som det letner, er mulighetene mye større. 

Å være elev på Rud er ellers helt topp, synes Erica. 

– Det er et veldig bra miljø. Vi på musikklinjen samarbeider veldig godt både på skolen og utenom.

Erica Frelsøy Aune gleder seg til å stå på scenen.

Erica Frelsøy Aune gleder seg til å stå på scenen. 

FOTO: PRIVAT

18-åringen spiller litt piano i tillegg til å synge. 

– Drømmen er å kunne leve av det og spre glede med musikk – både formidle og skape øyeblikk for andre. Jeg har vært på konserter selv og husker de følelsene man får. Den opplevelsen ønsker jeg å gi til andre. 

– Ha det gøy

Rud-lektor og musiker Øystein Fevang roser eleven sin. 

– Erica er en talentfull sanger med en herlig utstråling på scenen, sier han og understreker at han alltid ønsker elevene sine all mulig lykke til når de får mulighet til å vise sitt talent for et stort publikum. 

– Skal man opp og frem må man ta vare på alle muligheter man får. Det er bare å nyte oppmerksomheten og ha det gøy. 

Samtidig mener han det er viktigere å jobbe med å utvikle seg enn å bli kjent. 

– Kompetanse kan man leve av et helt liv, i motsetning til «fifteen minutes of fame». 

Flere lokale artister har deltatt i The Voice gjennom årene. Blant dem er Anna-Lisa Kumoji, Maria Marzano, Christiane Roald, Kamilla Wigestrand, Sebastian Lingjærde Ferraz, Maria Petra Brandal, Robin Lomax Bjerke, Ida Hanevold, Shaun Bartlett, og Nicoline Berg Kaasin. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.