Skip to main content

Rekordsalg for kulturhusene

«Aristokattene» Marie Rekdal (foran fra venstre), Ulrik Wasmuth og Ella Prydz Hoftvedt hvesser klørne før de to premierene  i Bærum Kulturhus lørdag.

«Aristokattene» Marie Rekdal (foran fra venstre), Ulrik Wasmuth og Ella Prydz Hoftvedt hvesser klørne før de to premierene  i Bærum Kulturhus lørdag. 

Foto: Mads Nygård

Kulturhusene melder om rekordsalg etter gjenåpningen. I Bærum er det størst interesse for «Aristokattene» som har premiere lørdag.

– Vi hører om andre som sliter med tregt salg. Det ser vi ikke her. Vi har aldri solgt så mye billetter i noen februar måned som i år. Dette er «all time high» med god margin. Også hittil i mars ser det lyst ut, sier kommunikasjonssjef Karin Sigrid Bugge i Bærum Kulturhus. 

Etter at regjeringen fjernet alle forskriftsfestede tiltak mot covid-19 og full gjenåpning 15. februar er det solgt mange billetter. Det er særlig til Bærum Barneteaters «Aristokattene» billettene rives vekk, ifølge Bugge. 

«Aristokattene» spilles i Sandvika Teater 20 ganger fra 5. til og med 20. mars. Av 6.120 billetter er 1.722 foreløpig solgt.

Ulrik Wasmuth har rollen som Tom, Nora D. Sletten Kristensen spiller Marion.

Ulrik Wasmuth har rollen som Tom, Nora D. Sletten Kristensen spiller Marion.

Foto: Mads Nygård

Skuespillerne i «Aristokattene» er delt i to alternerende grupper kalt «Pels» og «Pote». Daglig leder Jarl Flaaten Bjørk fra Kolsås forteller om supermotiverte barn og unge som lengter etter å stå på scenen foran publikum. 

– Nå kjennes det magisk å kunne være så tett på hverandre og ha fulle saler. Nå kan vi endelig leke, hoppe og sprette og spre glede igjen. Forestillingen er også blitt kjempebra, sier Bjørk som selv er skuespiller med bakgrunn fra Bærum Barneteater. 

Tidenes beste

I Bærum Kulturhus er nysirkusgruppen Backbones fire forestillinger helt utsolgt. Det samme er en konsert med saksofonist Jan Garbarek i mai.

– Vi hadde tidenes beste februar i 2020, men da Norge stengte ned i mars kollapset billettsalget. Etter det har det humpet og gått. Nå ser vi at folk vil ut og kose seg igjen, sier Karin Bugge.

Salget for februar i år ligger 15 prosent over rekorden fra februar 2020, ifølge Bugge, som synes det er oppmuntrende etter to tøffe år. I 2019 hadde Bærum Kulturhus 17,5 millioner i omsetning mot 3,1 millioner kroner i 2020 og 9,3 millioner i 2021. 

– Kulturlivet fikk hard behandling. Vi var de første som ble stengt ned og de siste som ble åpnet. Men nå er det trygt å komme til oss, sier hun. 

Enda bedre

I Asker kulturhus ble det i februar 2022 solgt 77 prosent flere billetter enn i februar 2020 og 50 prosent flere enn i februar 2019, ifølge markedsansvarlig Rune Valle Tangen. 

– Vi slapp to internasjonale artister fredag og for disse er 2/3 av billettene allerede solgt. Også høstens forestillinger selger bra, det samme gjør førjulsforestillingene. Det er stor grunn til optimisme. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.