Skip to main content

Reagerer på Trumps a-ha-inspirerte video

Askerbøringen Magne Furuholmen mener at a-has musikk er for alle. 

Foto: Caroline drevfelin

Kommentarfeltet på Twitter koker over etter Donald Trump delte a-ha-inspirert video. 

I videoen, som har et slående likt uttrykk som a-has verdenshit «Take On Me» fra 1984, ser man en animert Donald Trump snakke varmt om seg selv og USA i 40 sekunder. 

Med over 65 millioner følgere på Twitter har ikke kommentarene latt vente på seg og videoen har fått 44.000 delinger i skrivende stund – flere med lovord, men også kritikk. 

– Vær så snill å legge til forbrytelser mot a-ha til riksretten, skriver en bruker. 

Furuholmen reagerer

Magne Furuholmen forteller til VG at han ikke kunne forestille seg at låten skulle blitt foreslått som kjenningsmelodi for riksrett i USA, da han skrev den for snart 40 år siden. 

– Det er egentlig bare absurd, sier han til VG. 

Furuholmen, som selv ikke er en Trump-støttespiller, presiserer likevel at a-has musikk er for alle, og ikke bare en spesiell gruppe. 

– Jeg snakker her ut fra mitt ståsted. Men vi skal ikke holde noen fra å like Trump. Kunst og kultur virker samlende, men disse Twitter-meldingene er jo hysterisk festlige.

Han mener at det beste man kan gjøre er å bruke stemmen sin på en kreativ måte for å ytre sine meninger, og sikter til sitt singelslipp fra august «This Is Now America». 

Til VGs journalist spørsmål om det kan virke som om Trump liker a-ha, svarer Furuholmen: 

– Selv en blind gris kan finne trøffel.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.