Skip to main content

Ny artist klar for Hvalstrandfestivalen

ALLSANG PÅ STRANDEN: Årets festival er den syvende i rekken. I fjor skapte Gabriele stor stemning da hun opptrådte.
ALLSANG PÅ STRANDEN: Årets festival er den syvende i rekken. I fjor skapte Gabriele stor stemning da hun opptrådte.

Kristian Kristensen (26) slo gjennom som artist i programmet The Voice for seks år siden. Nå kommer han til Hvalstrand.

– Kristian live er en opplevelse i seg selv, enten han stiller solo med kassegitar, med piano eller med fullt band i ryggen. Med nytt album rett rundt hjørnet, og ny musikk som slippes i disse dager, kan vi glede oss til en konsertopplevelse full av både nye og gamle perler, sier festivalsjef Fredrik Brodtkorb.

Idag blir Kristensen lansert som den åttende artisten til årets Hvalstrandfestival. Tidligere har det blitt kjent at Aurora, Postgirobygget, No. 4, Broiler, Erik og Kriss, The September When og deLillos er klare. Ifølge Brodtkorb vil til sammen 17 artister prege årets festival, som blir den syvende i rekken.

– Lett å like

Kristian Kristensen, kjent for låter som «Lyset» og «Kan du lære mæ?», ble kjent da han deltok i talentprogrammet The Voice på TV2 i 2013. Siden har han bygget opp en karriere som soloartist.

I sin musikk henter han inspirasjon fra indie, folk, pop og elektronika.

– Kristensen er en artist på vei opp som passer godt til Hvalstrand-profilen. Det er tilgjengelig popmusikk som er lett å like, lite å bli provosert av, men heller ikke så mye å bli overrasket over, sier musikkanmelder Aslaug Olette Klausen.

LES OGSÅ: 4.400 færre kjøpte billett til Hvalstrandfestivalen

Hun mener festivalledelsen så langt har lyktes i å sette sammen en varierende miks av artister. – Hvalstrandfestivalen har også tradisjon for å hente inn artister som allerede er på turne. I den sammenhengen er det ikke utenkelig at Madrugada vil dukke opp på plakaten, sier hun.

Klausen regner også med at festivalen vil skilte med en «godt voksen artist», som de har gjort alle de foregående årene.

– Det har ofte vært en mann. I år håper jeg det blir Maj Britt Andersen, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.