Skip to main content

Nå gir korpsene alt på teater

Bondi og Vettre skolekorps ligger i hardtrening før teaterstykket «Korps» i Asker kulturhus lørdag. Søndag er det Heggedal og Blakstad som spiller.

FOTO: NINA ABRAHAMSEN

To korps fra Asker deltar i Knut Nærums teaterstykke «Korps» i Asker kulturhus lørdag og søndag. Gøy og spennende, synes musikantene. 

– Spill fra C! Tara, tarara, tara. Husk balanse og at lange toner dempes, sier dirigent Ingrid Aarskog før Bondi og Vettre skolekorps fyller miljørommet i Leikvollhallen med tøffe brasstoner.   

– Særlig synes alle låten «Brass Brothers» er stas. Den har mye fart og energi. Det samme med «Hip to be Square», sier Aarskog, som selv har spilt i korpset. 

Hedda Finsland (11), Sondre Fossum (12), Sigurd Dahlstrøm (11) og Alva Stray (12)  storgleder seg til å spille i teaterstykket «Korps» førstkommende lørdag.

Sigurd Dahlstrøm (11), Alva Stray (12), Sondre Fossum (12) og Hedda Finsland (11) gleder seg til å spille med skuespillere i aksjon rundt seg.

FOTO: NINA ABRAHAMSEN

– Det blir litt annerledes enn det vi pleier å gjøre, sier Sigurd Dahlstrøm (11) på baryton.

– Ja, det blir kult å spille med skuespillere rundt oss, sier Alva Stray (12) som spiller klarinett.

Bondi og Vettre skolekorps spiller åtte låter i forestillingen «Korps» lørdag, er det Heggedal og Blakstad skolekorps som skal til pers søndag. I Bærum Kulturhus 28. 29. og 30. oktober er det  Bærums-korps som spiller. Manuset er skrevet av tidligere Nytt på nytt-deltager og forfatter Knut Nærum. 

Forestillingen handler, ifølge arrangøren, om ung kjærlighet, nære familieforhold og den store familien et korps skaper sammen. I kjernen ligger kjærligheten til korpsmusikken.

Ivrige musikanter i Heggedal og Blakstad skolekorps øver til forestillingen søndag. 

FOTO: NINA ABRAHAMSEN

Flere vi med

– Korps er mye mer enn marsjering i gatene på 17. mai, sier styreleder i Bondi og Vettre, Thomas Kittilsen Zandjani.

Han melder om en vekst i korpset fra 65 musikanter for et par år siden til 90 i år. 

– Å spille i korps er på vei inn igjen. Korps bygger lagånd, på tvers av alder, kjønn, etnisitet og ferdigheter. Det er ingen «reservebenker» hos oss. Det å beherske et instrument er også noe som gir glede langt utover i livet, sier han.  

Korps bygger lagånd, på tvers av alder, kjønn, etnisitet og ferdigheter. Det er ingen «reservebenker» hos oss.
Styreleder i Bondi og Vettre, Thomas Kittilsen Zandjani.

Sondre Fossum på baryton er enig. 

– Det er ekstra morsomt med korpsturer og julegrantenning – og 17. mai, sier han. 

– Vi har det også gøy med leker i pausene og på seminar, sier trombonist Hedda. 

Spiller søndag

Onsdag var ikke mindre trøkk i Heggedal skoles Flerbrukshall, der Heggedal og Blakstad skolekorps øvde til søndagens forestilling.   

– Vi gleder oss, det blir gøy med noe nytt, sier Elise Hvesser (16) og Tomine Jørgensen (11). 

–  Det er kult at Nærum har skrevet et stykke for korps. Jeg har sett en del på Nytt på Nytt. Dette virker lovende, sier Emil Hvesser (16).  

Søskenparet Elise Hvesser (16) og Emil Hvesser (16) sammen med Tomine Jørgensen (11) spiller i «Korps» med resten av Heggedal og Blakstad skolekorps søndag. 

FOTO: NINA ABRAHAMSEN
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.