Du har kanskje ikke hørt navnet, men har du vært på konsert med ovennevnte artister eller Mira Craig det siste året, har du garantert sett henne. Mona Jeanette har danset på scenen med alle tre!

Plukket av Mira Craig

Det hele begynte før jul i fjor. Mira Craig kom innom treningen til dansegruppa Cre-8 for å se etter noen som var egnet til å være med på hennes sceneshow. Der fant hun Mona Jeanette, og etter det har det bare gått fra scene til scene for danseren.

– Det største jeg har opplevd er å danse med Pharrel og Wyclef. Da vi ble dratt opp på scenen under Pharrels konsert på Quart'n holdt jeg på å tisse på meg. Ingenting var planlagt. Det var rett og slett dritfett, sier Mona Jeanette entusiastisk.

Bakgrunnen for at de ble tatt opp på scenen var at crewet til den amerikanske rapperen hadde sett dem danse under Mira Craigs konsert tidligere på dagen. Da de så at danserne overvar konserten sendte de en svær bodyguard ned for å få jentene opp på scenen. At Mira Craig fikk mye pes i etterkant for å ha gnidd seg mot Pharrels skritt tok ikke bort gleden av å danse med en av verdens mest kjente rappere.

– Mira er Mira liksom. Hun er seg selv og gjør det som passer henne best, er alt Mona Jeanette vil si om den saken.

Muslimsk bakgrunn

Mona Jeanette er halvt marokkansk, og morens familie er muslimsk. Men at hun danser foran mange mennesker ikledd korte topper er ikke noe problem for familien.

– Det er ikke noe stress. Familien min i Marokko sier at religion er noe du har i hjertet, ikke utenpå, så det har aldri vært noe tema, sier den søte 16-åringen.

At hun er halvt marokkansk har heller hatt en positiv innvirkning på karrieren.

– I Marokko er det masse trommer og masse rytme. Alle kan å danse. Jeg er glad for at jeg har vokst opp med to kulturer.

Og to mer kontrastfylte kulturer er det nesten vanskelig å finne. Faren er fra Nord-Norge og er swinglærer på fritiden...

Men Mona Jeanette presiserer at hun er en helt annen enn hva hun fremstår som på scenen med Mira.

– Til vanlige går jeg med store "baggy" klær og henger sammen med gutta, men på scenen må jeg være mer slik, sier hun og tar et godt tak under puppene for å illustrere hva hun mener.

Digger Missy Elliot

Mona Jeanettes største drøm er å danse med Missy Elliot.

– Jeg elsker henne. Hun er fet. Musikken, bevegelsene, ja alt, sier hun engasjert.

– Hva hadde du gjort hvis du hadde blitt spurt om å danse for henne da?

– Slikt skjer ikke. Da hadde jeg bæsja på meg, ler hun.

Men ting kan skje fort, det har hun allerede bevist, og etter videregående går ferden videre til USA. I ett år vil hun prøve å lykkes som danser der.

– I utlandet kan man tjene masse penger på å danse, og nivået er selvfølgelig noe helt annet enn her. Nå er dansing en hobby, men drømmen er å kunne leve av det.

Kanskje om noen år ser vi henne på scenen med Missy Elliot, hvem vet?