Skip to main content

Mindre forfjamset etter 40 år på scenen

Knut Reiersrud Band spiller i Bærum Kulturhus førstkommende fredag. – Det blir litt utenfor boksen, tror Reiersrud.

Knut Reiersrud Band spiller i Bærum Kulturhus førstkommende fredag. – Det blir litt utenfor boksen, tror Reiersrud.

FOTO: PRIVAT

I 1980 ble Knut Reiersrud omtalt i lokalavisen som «forfjamset Jar-gitarist». Det glemmer han aldri. 

Siden den gangen har han gjort seg bemerket som en av landets fremste gitarister.

Bakgrunnen for omtalen i 1980 var Reiersruds suksess med bandet «Hartvik and the Heartbreakers» i USA. Der ble bandet lovet millionkontrakt, noe de takket nei til. Årsaken skal ha vært at det med liten i skrift i kontrakten sto at plateselskapet hadde rett til å utvide kontrakttiden med et ekstra år. Det mente Bærums-bandet var i overkant. «No deal», skrev de på en lapp, og reiste hjem til Norge.

40 år etterpå livnærer Reiersrud seg fortsatt som artist, profilert låtskriver, komponist og arrangør. Han har vunnet tre Spellemannspriser, og har vært nominert 11 ganger.

– Jeg kjenner ikke noe annet liv enn turnélivet. For meg er det sånn det skal være, sier han.

Fra liten til stor sal

Førstkommende fredag inntar han storsalen scenen i Bærum Kulturhus. Da er det gått seks år siden Reiersrud spilte i Bærums storstue, på Foajéscenen.

– Da vi booket Knut Reiersrud Band denne gangen, var det med kunnskap om at Foajéscenen blir for liten. I 2014 var det så fullt at de som fikk plass helt bakerst nesten ikke fikk med seg noen ting, sier produsent i kulturhuset, Arvid Wam Solvang.

Nå flytter gitaristen inn i storsalen med litt over 500 plasser.

Både nytt og gammelt

Produsent Solvang har selv livnært seg som profesjonell gitarist, og gir Reiersrud mye av æren for at han startet som musiker. 

– Som tenåring var jeg blant publikum hver gang han kom til hjembyen min, Haugesund, sier Solvang.

Når Knut Reiersrud spiller i Bærum Kulturhus blir det en blanding av nytt repertoar og tidligere låter. 

– Vi gjør mye som er litt utenfor boksen. Jeg har jo et ønske om å utfordre folk med musikken jeg spiller. Vi skal ikke være en jukeboks der folk legger på en krone, og vet hva som kommer, sier Reiersrud.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.