Skip to main content

MGP-finalist: – Jeg ønsker ikke sympati-stemmer

Anna-Lisa Kumoji har vokst opp i Asker, men bor i Drammen med samboer Fredrik og katten Findus.

Anna-Lisa Kumoji har vokst opp i Asker, men bor i Drammen med samboer Fredrik og katten Findus. 

FOTO: SVEIN BRIMI

Anna-Lisa Kumoji fra Asker er plukket ut som forhåndsfinalist i MGP. – Jeg gleder meg til å synge «Queen Bees» for dere, sier hun. 

– Jeg elsker MGP og er kjempetakknemlig for å bli spurt. Men for å være ærlig var jeg litt usikker på om jeg orket å hoppe på enda et prosjekt, sier 31-åringen. 

I fjor var hun travelt opptatt med Stjernekamp på NRK, rollen som Anita i West Side Story og innspilling av matkonkurransen «Den store matfesten» i Toscana med Ronny Brede Aase og kokk Lise Finckenhagen som kommer på TVNorge og Discovery+ i mars. 

Leken og energisk

For Anna-Lisa Kumoji var det en drøm som gikk i oppfyllelse i 2019 da hun deltok i Melodi Grand Prix – og endte opp som gullfinalist med låten «Holla». Siden har hun blitt spurt om å delta hvert år, men det har ikke passet før nå. Egentlig ville hun stille med en egenprodusert soulballade eller stadionrock. I stedet blir det noe helt annet.

– Da låten «Queen Bees» kom seilende, kunne jeg ikke dy meg. Låten er så kul og ga meg masse energi første gang jeg hørte den. Den gjør også at jeg får vist en mer leken og teatralsk side av meg, sier artisten som er født og oppvokst i Asker. 

Fra november 2021 var Anna-Lisa Kumoji fra Asker å se som Anita i West Side Story på Chateau Neuf.

Fra november 2021 var Anna-Lisa Kumoji fra Asker å se som Anita i West Side Story på Chateau Neuf.

Foto: Starworks AS

Under Stjernekamp i fjor høstet Anna-Lisa Kumoji seksere i fire av de fem rundene hun deltok i. Ikke minst gjorde hun inntrykk med Rådebank-låten «Jeg glemmer deg aldri» som hun dedikerte til storebroren hun hadde mistet. Exiten etter den femte av i alt ti runder var uventet.

NRKs anmelder Espen Borge kalte det skandale og «sjokkerende» at en favoritt som henne røk ut så tidlig: «Det føles voldsomt urettferdig. Anna-Lisa gjorde det slett ikke verst i dag, og tidligere i konkurransen har hun vist at hun var finalemateriale.»

Anna-Lisa Kumoji røk overraskende ut av Stjernekamp i femte runde med Dolly Parton-låten «Nine to five».

Anna-Lisa Kumoji røk overraskende ut av Stjernekamp i femte runde med Dolly Parton-låten «Nine to five».

Foto: Julia Marie Nagelstad/NRK

Fansen raste i sosiale medier og mente hun ble diskriminert på grunn av hudfargen. Anna-Lisa selv tok det med fatning.

– Men det er et faktum at når seerne avgjør, ryker fargede artister ut tidlig, uansett hvor gode de er. Jeg håper inderlig det ikke skyldes fordommer. Uansett vil jeg behandles likt som alle andre. Jeg er norsk, med norsk mor. Men jeg ønsker ingen sympatistemmer fordi jeg er farget. Kun for hva jeg presterer på scenen, sier 31-åringen.

– Nå gleder jeg meg vilt til å synge «Queen Bees» for dere, som jeg mener egner seg godt for et internasjonalt publikum. Det hadde vært stas å endelig komme helt i mål og kunne representere Norge, landet mitt.

I låten Queen Bees tar Anna-Lisa frem sin teatralske side.

I låten Queen Bees tar Anna-Lisa frem sin teatralske side.

Foto: Marco Kimberlin

Sterke konkurrenter

I fjor var det Andreas «Tix» Haukeland som representerte Norge med «Fallen Angel»/«Ut av Mørket» og havnet på en 18. plass i Eurovision Song Contest. 

I årets Grand Prix må Anna-Lisa konkurrere mot artister som NorthKid, Christian Ingebrigtsen, Subwoolfer og Elsie Bay som også er forhåndsfinalister. Ellers opptrer Mira Craig, Frode Vassel, TrollfesT, Eline Noella, Lilly Löwe, Steffen Jakobsen, Farida, Daniel Lukas, Mari Bølla, Oda Gondrosen, Sturla Fagerli Larsen og Vilde Johannesen samt Alexandra Joner, Maria Mohn, Kim Wigaard og Sofie Fjellvang.

– Årets nivå er i verdensklasse, mener MGP-general Stig Karlsen som er overbevist om at Norge kan hevde seg på topp i den internasjonale finalen i Torino i mai. Allerede nå ligger alle låtene ute på nett. 

– Det å gi en scene til 21 artister og lage en fest for alle dere der hjemme, er viktigere enn noen gang, sier Karlsen.

Anna-Lisa Kumoji synger låten Queen Bees i Melodi Grand Prix 2022.

Anna-Lisa Kumoji synger låten Queen Bees i Melodi Grand Prix 2022.

Foto: Julie Marie Nagelstad/NRK

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.