Skip to main content

Lanserer «depresjons-låt»

Andreas Haukeland, bedre kjent som Tix, slipper ny låt om vanskelighetene i oppveksten 1. juledag.

Andreas Haukeland, bedre kjent som Tix, slipper ny låt om vanskelighetene i oppveksten 1. juledag.

Foto: KARL BRAANAAS

Første juledag kommer Andreas «Tix» Haukeland med ny låt som følger opp fjorårets hit «Jeg vil ikke leve». Den nye låten handler om depresjon.

På sin Instagram-profil slapp artisten nyheten om at en ny sang er på vei. 

«Viktig! Første juledag slippes endelig «Tusen Tårer» som jeg spilte på P3 Gull», skriver han på profilen sin. 

Onsdag utdyper «Tix» hva den nye sangen handler om:

– «Jeg vil ikke leve» er desperasjonen i ett øyeblikk, mens «Tusen Tårer» handler om depresjonen som følger. «Tusen tårer» er alle tårene du holder inne, alle tårene du vet du skal gråte, og alle tårene du har grått, men som aldri stopper. Og det er symbolsk at det faktisk er et konkret tall på antall tårer. For det kommer til å stoppe til slutt, sier Haukeland i en pressemelding. 

Fortalte om mobbing

Sangen hadde premiere på prisutdelingen «P3 Gull» i starten av desember, hvor han også stilte til intervju med både mor og bror. Der åpnet Haukeland opp om vanskeligheter på skolen som følge av Tourettes-syndrom og tvangslidelser (Obsessive-Compulsive Disorder, journ.anm.), og om hvordan mobbenavnet «Tics» ble til artistnavnet. 

– Da han skulle finne artistnavn ville han ta eierskap til mobbenavnet han ble tildelt av folk han trodde var venner. Og sånn ble «Tix» født, forteller broren Mathias Haukeland, som selv er aktuell som Paradise Hotel-deltager, til P3 under intervjuet. 

Andreas «Tix» Haukeland fra Bærum har de siste årene beveget seg mer mot pop-musikk og bort fra festmusikken, men vil ikke slutte helt med russeventyret.

Andreas «Tix» Haukeland fra Bærum har de siste årene beveget seg mer mot pop-musikk og bort fra festmusikken, men vil ikke slutte helt med russeventyret.

Mamma Anne Lise Haukeland forteller om hvorfor sønnen valgte briller og pelskåpe som en del av kostymet. 

– Brillene valgte han fordi han hadde «tics» i øynene. Og pelsen er genial, den blir som en rustning han kan gjemme seg bak, sa moren. 

Bort fra festmusikken

I sommer fortalte bæringen at han, og bransjekollegaen El Papi, ønsket å gå bort fra festmusikken for å fokusere på å «lede det norske folk gjennom en vanskelig periode»

Haukeland startet sin musikkarriere med å lage russelåter til andre busser på sin egen skole, Valler videregående. Det skal han riktignok fortsette med. 

– Jeg skal aldri bli en ordentlig artist. Når jeg slutter med russesanger kommer dere til å høre det. Da blir jeg enda mer høylytt enn jeg er nå, sa «Tix» til Budstikka da. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.