Dance-duoen Infinity gjør comeback

GJØR COMEBACK: Birgitte Moe og Kjell G. Hendrichs i Infinity gjør comback 18 år etter at de slapp sin første singel. Den gangen hadde de år med opp mot 190 konserter i året. Nå skal det planlegges litt bedre – ettersom begge er småbarnsforeldre.

GJØR COMEBACK: Birgitte Moe og Kjell G. Hendrichs i Infinity gjør comback 18 år etter at de slapp sin første singel. Den gangen hadde de år med opp mot 190 konserter i året. Nå skal det planlegges litt bedre – ettersom begge er småbarnsforeldre. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

18 år etter at de slapp første singel vender dancegruppen Infinity tilbake til den norske musikkscenen.

DEL

Det vil si, helt borte har de aldri vært. Infinity, eller Kjell Gabriel Hendrichs fra Asker og Birgitte Moe fra Bærum, gjør 15-20 konserter i året fremdeles.

De har opptrådt for 16.000 under «We Love the 90’s» i Telenor Arena tre ganger, og legger straks ut på norgesturné med samme konsept. Likevel, det er noen år siden sist de løp fra radiostudio til tv-studio.

– Men vi har nytt godt av at våre fans fra 90-tallet er blitt mellomledere nå. Nå booker de oss til alle julebord og kickoff-arrangementer, sier Hendrichs.

– Det er gøy å være tilbake. Den gangen var det så intens også. Nå nyter vi det mer, sier han.

LES OGSÅ: Lyden av Sandvika

Småbarnspappa og artist

Dance-eventyret startet midt på 90-tallet, først under navnet Barbie-Q. I 1998 ble de tre – med Birgitte Moe på laget, og fra år 2000 var de en duo.

Singelen «Happy» kom i 1999, og de neste singlene, «Feeling Good» og «Makin’ Out», nådde høyt på VG-lista. Hendrichs merker at mye har endret seg siden den gangen.

– Før solgte vi singler og det viktigste var å være på Absolute Music-album. Nå er det viktig å ha fans som streamer, og være synlig i sosiale medier, sier han og minner om at de var første band i verden, så vidt de vet, som hadde en albumtittel inspirert av internett – www.happypeople.net.

LES OGSÅ: Streamet 6,5 millioner ganger

Småbarnsforeldre og popstjerner

Mens han snakker kommer noen litt misfornøyde lyder fra yngstedatteren Hedda på tre uker.

– Småbarnspappa og popstjerne denne gangen. Hvordan blir det?

DEN GANGEN: Danceduoens tilstedeværelse på Sandvika Storsenter gikk ikke upåaktet hen blant fansen i 2001.

DEN GANGEN: Danceduoens tilstedeværelse på Sandvika Storsenter gikk ikke upåaktet hen blant fansen i 2001. Foto:

– Både Birgitte og jeg har barn, som gjør at vi selvsagt må planlegge litt deretter, men det fungerer helt fint altså.

Og selv om bransjen er ny og de er 18 år eldre, er det mye igjen av «gamle» Infinity i den siste singelen, «Rainbow sky», lover Hendrichs.

LES OGSÅ: - Akkurat blitt listet på P3

Har beholdt gleden

– Mange av hitsene nå om dagen, spesielt fra DJ-gutta, er 90-talls-inspirerte. Sånn sett passer det oss godt å komme tilbake nå. Poenget er ikke at vi skal forandre oss. Det skal være Infinity anno 2016. Vi skal fortsatt ha våre kjennetegn – glede, moro og uskyldighet, sier han. I 2007 deltok også gruppen i MGP.

– Vi vant delfinalen og fikk oppleve Spektrum. Det var så gøy. MGP har en utrolig fanskare.

– Høres ut som det frister til gjentagelse?

– Jeg lover å ta telefonen hvis Jan Fredrik (Karlsen. red.anm.) ringer. Men MGP-Kjell har jeg ingen planer om å bli. Da er Infinity-Kjell langt bedre.

LES OGSÅ: - Det er mye vanskeligere å lage en skikkelig bra plate enn jeg trodde

Artikkeltags