Skip to main content

Korps fikk tiltrengt koronahjelp

Asker skolekorps har de fått 37 nye aspiranter. Her fra en tidligere øvelse på Solvang skole.

Asker skolekorps har de fått 37 nye aspiranter. Her fra en tidligere øvelse på Solvang skole. 

Foto: KARL BRAANAAS

Da Asker kommune mottok syv millioner til frivilligheten nylig, fikk Asker skolekorps nesten 140.000 kroner og Asker musikkorps 95.000. 

– Dette hjelper, siden vi fikk mindre inn på årets loppemarked enn vanlig. Drøyt 100.000 kroner mot normalt rundt 600.000, opplyser styreleder i Asker skolekorps, Hanne Rennemo.

Og pengene får fart på seg med 37 helt nye aspiranter. Heldigvis hadde korpset et lite lager med instrumenter, men nå er det så å si tomt. Rennemo setter sin lit til at et vanlig loppemarked i april 2022 vil redde budsjettet. 

– Det er spennende om vi får en god rekruttering også til sommeren. Det er gøy at mange barn vil spille hos oss, sier hun og fryder seg over normale tider, blant annet med julekonsert i Asker kirke 4. desember. 

– Rettferdig fordeling

Tilskuddet til frivilligheten er fordelt på 18 kulturforeninger og 25 idrettsforeninger. Midlene skal kompensere for inntektstap og merutgifter knyttet til koronarestriksjonene. Ikke minst skal det stimulere til å få fart på frivillighetslivet.

 Og det er idretten som har fått den største biten av kaken.

Svein Sivertsen skal bruke pengene til å sikre bygningen mot brann.

 Svein Sivertsen skal bruke pengene til å sikre bygningen mot brann. 

Foto: EVA GROVEN

– Idrett og kultur er likebehandlet av oss. Idretten har flest medlemmer og kan i tillegg vise til størst tap etter avlyste arrangementer. Det har kommet inn lavere søknadssummer fra kulturlivet enn fra idretten, opplyser rådgiver Hilde Nygaard i Asker kommune.

Brannsikring

Blant mottagerne er også Stiftelsen Heggedal hovedgård som har fått drøyt 150.000 kroner. 

– Det kommer godt med, for vi har fått en del ekstra utgifter knyttet til blant annet tåkeanlegg, en skånsom brannsikring, sier daglig leder Svein Sivertsen.

Asker Musikkorps med sine drøyt 50 medlemmer fikk 95.000 kroner i kompensasjon for tapte inntekter for første halvår. 

Da ble det både avlyste juletrefester, avlyst nyttårskonsert og avlyst distriktsmesterskap for skolekorps. Det ble heller ikke spilling 1. mai og noe mindre på 17. mai enn vanlig. 

Nå er korpset i gang igjen med konsert i Østenstad kirke 28. november med operasanger Øystein Skre. 

– Nå begynner også bestillinger til juletrefester i januar å tikke inn, sier styreleder Frode Wold. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.