Skip to main content

Kjersti Tubaas fra Bekkestua blir leder for 2.000 korps

Kjersti Tubaas tar med seg erfaringen som korpsmamma. - Jeg er veldig takknemlig. Korpstradisjonen i Norge er over 200 år gammel, sier hun.

Kjersti Tubaas tar med seg erfaringen som korpsmamma. - Jeg er veldig takknemlig. Korpstradisjonen i Norge er over 200 år gammel, sier hun. 

Foto: EVA GROVEN

– Erfaringen som korpsmamma er viktigst, sier Kjersti Tubaas (50) fra Bekkestua som 1. juni blir ny generalsekretær i Norges Musikkorps Forbund (NMF).

– Det er med varmt hjerte jeg har signert for jobben, sier Kjersti Tubaas som snart blir generalsekretær for 2.000 korps og 60.000 medlemmer gjennom organisasjonen NMF. 

 – Det å ha en aktiv fritid for barn og unge er kjempeviktig og korps er en stor del av kulturlivet i Norge. Jeg vil jobbe for at flere barn skal få mulighet til å lære å spille og holde på med musikk. For noen kan det gi grobunn for en karriere, for andre kan det være det å gjøre noe sammen med andre fordi det er gøy. 

Engasjerte foreldre

Tubaas har selv spilt klarinett i korps og vært profesjonell musiker i Kringkastingsorkesteret og Forsvarets stabsmusikkorps. I flere år har hun vært styreleder i Hosle og Bekkestua musikkorps og har bygget opp Hoslefestivalen. Hun har to gutter på 16 og 19 år som spiller trommer i korpset.

– Det å være mamma i et nærmiljø på Bekkestua og se hvordan symbiosen korps, skole og kulturskole fungerer, er det viktigste jeg tar med meg. Også det å erfare hva som engasjerer foreldre – hva det gjør å se barna dine mestre noe, om det så er to toner på kornetten. 

President Rita Hirsum Lystad roser Tubaas. 

– Kjersti har god og relevant erfaring og kompetanse til å ivareta generalsekretærfunksjonen i NMF på en god måte, uttaler hun. 

- Hun er motivert, faglig dyktig og besitter god forståelse for hva stillingen innebærer, kombinert med personlige egenskaper og en selvrefleksjon som passer godt til både utlysningen og arbeidsoppgavene som følger med stillingen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.