Skip to main content

Karin Krog tildeles Kulturrådets ærespris

Torsdag 23. september ble det kjent at jazzmusiker Karin Krog tildeles Kulturrådets ærespris.
Torsdag 23. september ble det kjent at jazzmusiker Karin Krog tildeles Kulturrådets ærespris.
Foto: Erik Paus

Karin Krog (83) fra Bekkestua får æresprisen for sitt livslange virke nasjonalt og internasjonalt og sin innsats for å fremme norsk jazzmusikk.

Det fremkommer i en pressemelding fra Kulturrådet.

– Norsk jazz hadde ikke vært det den er i dag uten Karin Krog. Hun er en ledestjerne i norsk jazz og inspirer fremdeles unge musikere, etter mer enn 60 år som artist. Gjennom denne perioden har norsk jazz fått en markant posisjon internasjonalt, mye takket være Karin Krog. Hun har representert en utforskende åpenhet på tvers av genrer, som på mange måter har blitt betegnende for den norske jazzscenen, sier rådsleder Lars Petter Hagen.

Karin Krog har hentet inn fire Spellemannpriser og en drøss andre priser.

Karin Krog har hentet inn fire Spellemannpriser og en drøss andre priser.

Foto: TRINE JØDAL

Bygget opp jazzfeltet

Kulturrådets ærespris deles ut til en person som har gjort en innsats av vesentlig betydning for norsk kunst- og kulturliv. Prisen er på 600.000 kroner og en æresprisstatuett av billedhugger Elena Engelsen. Karin Krog mottar prisen for 2021.

– Dette er litt overveldende, men veldig hyggelig, uttaler Krog i en pressemelding.

Selv trekker hun frem alt det hun har fått være med på å gjøre i samarbeid med andre musikere, som det fineste i hennes lange karriere.

– Jeg er veldig takknemlig for å ha fått være med å bygge opp jazzfeltet i Norge. Gjennom alle årene jeg har holdt på har jeg vært så heldig å få samarbeide med masse spennende unge talenter. Men jeg vil heller ikke glemme de eldre og etablerte. Det er veldig givende å samarbeide med gamle kolleger i både inn- og utland, sier Krog. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.