Skip to main content

Kan bli dobbelt Spellemann

Daniela Reyes Holmsen er vokst opp i Asker og bosatt i Oslo. Spellemannutdelingen foregår fredag 22. april.

Daniela Reyes Holmsen er vokst opp i Asker og bosatt i Oslo. Spellemannutdelingen foregår fredag 22. april.

FOTO: PRIVAT

Daniela Reyes (23) er dobbelt nominert til Spellemannsprisen for sitt debutalbum «Engangsdager». – Det er veldig stas, sier 23-åringen.

I tillegg til Daniela er albumklare Andreas «Tix» Haukeland fra Bærum nominert for Fallen Angel og artist Sei Selina (24) fra Haslum for sin aller første musikkvideo. I kategorien «Årets produsent» finner vi Lars Kristian Rosness (26) fra Vollen i Asker. 

23-årige Daniela Reyes fra Asker er nominert i kategoriene «tekstforfatter» og «viser og visepop» med sitt allerede prisbelønte og kritikerroste debutalbum «Engangsdager». 

– Det var veldig stas, jeg håpet jo på det. Det var kult å bli nominert i tekstklassen også.

– Hvordan har du jobbet med tekstene? 

– Det er vanskelig å si noe generelt, men det er tydelig at jeg var ung da jeg skrev dem og i ferd med å bli voksen. Tekstene handler ikke om det direkte, men det kommer tydelig frem i språket. Det er en rød tråd, og inspirert av det jeg leste og hørte på av musikk, som varierte. Det er mye som skjer når du er mellom 19 og 22 år – og det er mange store tanker man har.

Betyr mye

Andreas «Tix» Haukeland (28) fra Bærum er nominert for MGP-vinneren «Ut av mørket» som ble til «Fallen Angel» i Eurovision Song Contest. 

– Låten og budskapet er jeg veldig stolt av, og jeg vet den har betydd mye for meg og mange der ute. Jeg er takknemlig for at det er akkurat denne som er nominert, sier han til Budstikka.

Haukeland ble i fjor kåret til Årets spellemann.

 Fredag slapp han singelen «Hvis jeg forlot verden» fra sitt kommende album. 

Andreas Haukeland er ute med første singel fra sitt nye album fredag og er nominert for Fallen Angel.

Andreas Haukeland er ute med første singel fra sitt nye album fredag og er nominert for Fallen Angel.

Foto: LARS MARTIN BØE

Lars Kristian Rosness (26) fra Vollen i Asker er nominert i klassen Årets produsent. Han har allerede jobbet med navn som nominerte Alan Walker, Chris Holsten og Julie Bergan. 

– Jeg har produsert musikk siden jeg var 16–17 år, og det betyr mye for meg å bli nominert. Det føles stort og overveldende. Dette har vært en drøm siden jeg var barn og er det største jeg har opplevd til nå, uansett om jeg vinner eller ikke. Jeg er utrolig ydmyk og stolt, sier han.

Første video

Sei Selina (24) fra Haslum i Bærum, er nominert i kategorien «Årets musikkvideo». Denne er til låten «Only when you're asleep». 

– Det er veldig rart å bli nominert, det er min første musikkvideo og jeg var ikke forberedt. Det er hyggelig å få en anerkjennelse for noe man har laget. 

Produsent Lars Kristian kan bli Årets produsent.

Produsent Lars Kristian kan bli Årets produsent. 

Foto: PLEXUS MUSIC

Sei Selina har også gitt ut singelen «Dry eyes lie» og debut-Ep-en kommer 18. mars.

Om hun får en Spellemann eller ikke, betyr ikke så mye, mener hun. 

– Spellemann er en feiring av musikere som jobber hver dag, hele tiden. Det er umulig å ha en konkurranse på det. Jeg ser på dette som en fin feiring, der vi kan klappe hverandre litt på skuldrene. Det er også fint for meg at ting skjer akkurat nå. 

– Hvilke andre planer har du fremover?

– Jeg skal varme opp for Aurora på Europa-turné fra 21. juni. Ellers blir det å jobbe videre med nytt materiale. 

Sei Selina fra Haslum i Bærum er Spellemann-nominert for sin første musikkvideo.

Sei Selina fra Haslum i Bærum er Spellemann-nominert for sin første musikkvideo.

Foto: Niels Windfeldt/GR:OW):

Tar det rolig

Daniela Reyes er snart ferdig med sin master på Musikkhøgskolen og skriver på ny musikk. Hun skal på turné med sin artistmamma Maj Britt Andersen, der hun spiller trekkspill. I mars besøker de Asker kulturhus, men hun skal også ha egne konserter. 

Om hun får en Spellemann eller ikke, tenker hun ikke så mye på.

– Jeg har kanskje et annet forhold til Spellemenn enn andre og tar det med ro. Mamma og pappa har vært nominert 14 ganger og fått to. Det er ikke mange som har vokst opp i en sånn familie. 

– Hvilket forhold har du til albumet i dag?

– Det er en stund siden jeg hørte på det, og jeg har ikke spilt konsert på en stund. Men jeg er stolt av det. Det er også kult med vise-kategorien. Det er mye på albumet som ikke er viser, men det er et generelt nærvær med vokalen i fokus, som er noe av det viktigste i denne genren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.