Skip to main content

I dag er dagen for de lokale MGP-finalistene

Anna-Lisa Kumoji og Farida Benounis er klare for MGP-finalen på Fornebu lørdag kved.

Anna-Lisa Kumoji og Farida Benounis er klare for MGP-finalen på Fornebu lørdag kved.

Foto: NRK/Mats Sauro Høimyr

Anna-Lisa og Farida har likevel is i magen før finalen.

I kveld blir spenningen til å ta og føle på i H3 Arena på Fornebu når årets norske finale i Melodi Grand Prix finale smeller i gang.

Ikke bare har Bærum æren av å være vertskap for årets finale, men Asker og Bærum kommuner har i tillegg en finalist hver.

Askerbøringen Anna-Lisa Kumoji (32) stiller med sangen «Queen Bees» og den tilflyttede bæringen Farida Louise Bolseth Benounis (31) med sangen «Dangorous». Lørdag kveld går de på scenen rett etter hverandre som kveldens tredje og fjerde artist.

I dagene før finalen har de begge hatt fulle kalendere, med lokale konserter, intervjuer, finaleforberedelser og andre forpliktelser. Begge røper blant annet at de har gjort noen endringer på sceneshowene siden delfinalesendingene.

Til Budstikka forteller de to finalistene hvordan ting har vært i dagene før finalekvelden. 

Anna-Lisa Kumoji under lokalkonsert på sin gamle barneskole i Asker tidligere denne uken.

Anna-Lisa Kumoji under lokalkonsert på sin gamle barneskole i Asker tidligere denne uken. 

Foto: KNUT BJERKE

Anna-Lisa Kumoji

– Hvordan står det til nå like før finalen?

– Jeg har egentlig følt meg veldig rolig de siste dagene fordi jeg føler jeg er i mitt rette element på scenen uansett, så fremføringen i seg selv har vært min minste bekymring. Det eneste jeg kan gjøre er mitt aller beste, for det er de der hjemme som ene og alene bestemmer hva som skjer videre.

– Har du noen planer for noe du vil gjøre etter finalen? Uavhengig av hvordan det går?

– Når finalen er over blir det nok ikke noe roligere for min del. Jeg er en av de som liker å alltid ha prosjekter på gang, ler Kumoji og fortsetter:

– Denne uka fikk jeg endelig lov til å begynne å snakke om dette; jeg har landet rollen som Deloris i Norgespremieren av musikalen «Sister Act» også skal jeg gi ut masse ny musikk.

– Hvis du går av med seieren i kveld, hvordan tror du det blir i Torino?

– Hvis jeg vinner i kveld er det ikke bare en barndomsdrøm som går i oppfyllelse, men også et ærefylt ansvar som jeg kommer til på ta på det fulleste alvor. Jeg vil jobbe beinhardt for å gjøre dere der hjemme stolt. Jeg har lagt merke til at det er en del ballader med i årets konkurranse, noe jeg tror gjenspeiler hvor vi mentalt- og følelsesmessig er i dag med tanke på veien ut av pandemien. Vi er i det litt melankolske hjørnet, men der er vi og resten av Europa nok ikke under Eurovision-finalen i mai, når vi har fått tilbake en så normal sommer som mulig. Da er folk samlet for å danse og synge med, og da er det ingenting som gjør seg så godt som en gladlåt som Queen Bees.

Farida Bolseth Benounis like utenfor MGPscene ved H3 arena.

Farida Bolseth Benounis like utenfor MGPscene ved H3 arena.

Foto: Mats Sauro Høimyr

Farida Benounis

– Hvordan står det til nå like før finalen?

– Jeg kjenner det kribler, men foreløpig prøver jeg bare å ta det rolig. Føler ikke det hjelper å hause meg selv opp for mye nå uansett, så jeg prøver å ha tankene på at jeg først og fremst bare skal opp på en scene og gjøre noe jeg har gjort mange ganger før så best jeg kan.

– Jeg tror nesten jeg kan si at alle oss finalistene gleder oss til søndag også, bare fordi vi kan senke skuldrene litt igjen da.

– Har du noen planer for noe du vil gjøre etter finalen? Uavhengig av hvordan det går?

– Jeg har hatt planen klar siden før delfinalen; jeg skal endelig ta lappen, så hvis jeg vinner blir det biltur til Italia i sommer.

– Utenom det så blir det å bare å ta det med ro de neste dagene og prøve å lade batteriene mine, for jeg planlegger å holde på til de er tømt lørdag. 

– Hvis du går av med seieren i kveld, hvordan tror du det blir i Torino?

– Åh gud, det er en såpass stor drøm som ville gått i oppfyllelse at jeg ikke engang hadde turt å tenke akkurat det. Jeg føler meg i hvert fall klar for å gi jernet en, forhåpentligvis to ganger til, i kveld.

– Det har vært så utrolig mange som har sendt inn stemmen sin til koret vårt. Vi har lagt inn fra mailer, videoer og alt mulig fra hele verden. Det har vært mye jobb og det høres kjempekult ut, så det hadde vært kult å komme videre med det.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.