Skip to main content

Husker du videoen? Nå har den 20 millioner visninger

De 240 elevene på musikk-, dans og dramalinjen sang så kraftig, at det har gitt gjenklang verden over.

De 240 elevene på musikk-, dans og dramalinjen sang så kraftig, at det har gitt gjenklang verden over.

Foto: Skjermdump/video

– Dette er vilt, den lever sitt eget liv, sier Rud-lærer Øystein Fevang om elevenes to år gamle Queen-video som fortsetter å gå viralt. 

Skolestartvideoen med Rud-elevene fra 2019 som synger Queens «Bohemian Rhapsody» ble nylig lagt på en fransk Facebook-side.

Der har den så langt blitt sett 11.600.000 ganger, fått over 9.000 kommentarer og 161.000 delinger. 

– Det er helt vilt. Nå ligger den der ute og hvem som helst kan dele den. Jeg har lenge visst at den lever sitt eget liv der ute, sier lektor og musiker Øystein Fevang på Rud videregående skole.

Så langt har han registrert over 20 millioner visninger. 

- Fantastisk og genialt, roser de franske følgerne på Facebook-siden «Nostalgie». Samtidig hyller de Queen-vokalist Freddie Mercury (1946-1991). 

Queen delte

Videoen ble tatt opp ved skolestart i 2019, da elevene ved musikk, dans og dramalinjen på Rud videregående skole spontant trøkket til med Bohamian Rhapsody. 

– Etter ett vers sa jeg «stopp» og ga mobiltelefonen min til avdelingsleder Jan Roger Øren og sa: «Nå filmer du!» – og så startet vi forfra igjen. 

Videoen tok umiddelbart av i sosiale medier, spesielt da Queen la den på sin egen Facebook-side, deretter ble den delt av den franske dj-en David Guetta og på «Minute Buzz».

Se elevenes video her: 

– Ekte er kraftfullt

Omdømmeekspert Nils Marius Apeland uttalte til Budstikka den gang at videoen er en manifestasjon av «The Rud Spirit» for alle som går på, har gått på eller vil gå på Rud: 

– At denne filmen har spredt seg så mye, viser at det som er ekte og spontant kan være mer kraftfullt enn det som er planlagt og regissert. Filmen fanger på mange måter essensen av hva Rud er og står for, og hva elever og lærere er opptatt av der.

Bærum blir "syngende kommune" og første møte ble innledet med sang, Cecilie Due dirigerer. Fevang
Bærum blir "syngende kommune" og første møte ble innledet med sang, Cecilie Due dirigerer. Fevang
Foto: KARL BRAANAAS

Videoen flytter seg rundt på nettet og plutselig er det noen som oppdager den på nytt. 

– Da treffer den momentant, både sangen og elevene gir den en egen kraft. Plutselig smeller det et annet sted, om det er i Kina eller USA. Det er veldig gøy, sier Øystein Fevang.

En drøm

Læreren synes det er ekstra gøy at videoen tar av nå, etter to år med pandemi. 

– Videoen er en drøm om hvor vi ønsker å være – og som vi ikke har fått være på veldig lenge. Nå er det heldigvis mulig å samle alle igjen. 

Men fortsatt er det mange Rud-elever som er syke eller i karantene.

– Elevene som sang på denne videoen fikk en pangstart i 2019, men så kom to år uten anledning til å ha de store fellesopplevelsene. Det er trist. Nå gleder jeg meg til å ha lignende opplevelser igjen. Jeg både håper og tror det er grunn til optimisme, sier Fevang. 

Queen hyller Rud-elever etter fremførelse av Bohemian Rhapsody
Queen hyller Rud-elever etter fremførelse av Bohemian Rhapsody
Foto: Skjermdump
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.