Skip to main content

Har fått 12 forslag til ny Bærums-sang

Juryen består av Sol Heilo fra Katzenjammer (fra venstre), juryleder, musiker og Rud-lærer Øystein Fevang og kultursjef Berit Inger Øen sammen med operasanger Cecilie Rønning fra Bærum kulturråd og Syngende Bærum (ikke med på bildet).

Juryen består av Sol Heilo fra Katzenjammer (fra venstre), juryleder, musiker og Rud-lærer Øystein Fevang og kultursjef Berit Inger Øen sammen med operasanger Cecilie Rønning fra Bærum kulturråd og Syngende Bærum (ikke med på bildet). 

FOTO: EVA GROVEN

Nå kan du stemme frem den nye Bærums-sangen. Hele 12 forslag er lyttet grundig til og rangert av juryen. 

Siden Bærum kommune har status som syngende kommune, har en arbeidsgruppe utlyst en låtskriverkonkurranse for å finne ny Bærums-sang. 

– Vi var veldig spent på om vi ville få inn noe, men rett før fristen strømmet det på. Det er vi veldig fornøyd med. Vi lar innbyggerne stemme over alle 12, selv om juryen har lyttet grundig til alle og gjort sin rangering. Publikum vil stå for en tredjedel av avgjørelsen, sier Cecilie Due, prosjektleder for Syngende Bærum. 

Juryen består av kultursjef Berit Inger Øen, musiker og Rud-lærer Øystein Fevang, artist Sol Heilo fra Katzenjammer og operasanger Cecilie Rønning fra utvalget for Syngende Bærum og Bærum kulturråd.

Sanger fra elever

Flere lokale musikere har sendt inn sin versjon, også en nasjonal artist. Flere sanger er kommet fra elever på Rud videregående skole og Musikkhøgskolen. 

Stemmegivningen foregår på Bærum kommunes nettside og Syngende Bærums Facebook-side. Her har du mulighet til å høre på sangene og fylle dine valg inn i et skjema, forklarer Due.

Den nye Bærums-sangen skal være melodiøs, egne seg som allsang og være identitetsskapende
Juryleder Øystein Fevang

Juryleder Øystein Fevang synes det har vært moro å høre på de ulike sangene.

– Forslagene er svært forskjellige. Én er en litt hipp reggaelåt, mens andre er mer tradisjonelle. Noen er «opp-tempo» og andre er roligere, noen har mye tekst og andre har mindre, forklarer han.

Cecilie Due, prosjektleder for Syngende Bærum.

Cecilie Due, prosjektleder for Syngende Bærum.

Foto: KARL BRAANAAS

Melodiøs allsang

Fevang røper at jurymedlemmene har ulike favoritter. Sammen har de kommet frem til sin rangering og stemt frem på Melodi Grand Prix-vis. Nå er han spent på hvordan publikum stemmer. 

– Det er jo noen kriterier vi i juryen har gått etter. Sangen skal være melodiøs, egne seg som allsang og være identitetsskapende, blant annet. Viktigst for oss er at folk får glede av å synge den. Jeg håper både vinnersangen og de andre sangene kan fortsette å ha et liv etter konkurransen, sier Fevang. 

Den nye Bærums-sangen vil bli presentert på åpningsforestillingen for Syngende Bærum 30. august i Bærum Kulturhus, og siste innslag i arrangementet «Litt av en byfest».

– Målet vårt er at alle som bor i kommunen etter hvert skal kunne sangen og kjenne at «denne sangen er vår», sier Cecilie Due.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.