Skip to main content

Gjenskaper Springsteen-album i Sandvika

Håvard Bakke, Marius Graff og Michael Barrett Donovan øver til Seeger Sessions. Grunnet pandemien har det vært vanskelig å øve med alle samlet på en gang.

Håvard Bakke, Marius Graff og Michael Barrett Donovan øver til Seeger Sessions. Grunnet pandemien har det vært vanskelig å øve med alle samlet på en gang.

Foto: Håvard Bakke/privat

Etter to år med utsettelser samler artister fra nært og fjernt seg i Bærum Kulturhus for å skape Springsteenmagi etter påske. 

– Det hele begynte med «Dark Side Of The Moon», et lignende prosjekt jeg gjorde basert på plata til Pink Floyd for flere år siden. Kulturhuset spurte i etterkant om jeg ville lage et prosjekt til for en annen plate, forteller artist og skuespiller Håvard Bakke fra Kolsås. 

Ettersom Bakke har spilt i et Springsteen-coverband i 16 år, falt valget på Springsteen-plata «We Shall Overcome – The Seeger Sessions» fra 2006. 

– Plata vant en Grammy og solgte utrolig bra i Skandinavia, men hadde ganske lunkent salg i resten av verden.

Bakke var selv på albumkonsertene Springsteen hadde i Norge på den tiden. Det er atmosfæren fra nettopp disse konsertene han håper å gjenskape med hyllestkonserten i Bærum.

– Det som er spesielt med «We Shall Overcome – The Seeger Sessions», er at det er den eneste plata Bruce Springsteen har gitt ut uten noen egne sanger. Det er bare gamle protestviser og folkerocklåter, opprinnelig gjort populære av Pete Seeger. Springsteen hadde også med seg mange ulike andre musikere i tillegg til sitt eget band på den, forklarer Bakke.

Lokale talenter

I tillegg til Bakke er 13 andre håndplukkede artister med på konserten. 

– Det gjelder å samle gode musikere som kan leke seg litt med låtene, samtidig som de tolker dem. Jeg har samlet masse gamle lokale travere fra Bærum i tillegg til et par profesjonelle musikkfolk. Til sammen blir det en helt ny gjeng som aldri har spilt sammen før, sier Bakke. 

Lokale artister som Marius Graff, Torbjørn Alsos Raae og Ola Aanje medvirker på  hyllestkonserten som allerede har solgt over 300 billetter.

Håvard Bakke øver til Seeger Sessions i Bærum kulturhus.

Håvard Bakke øver til Seeger Sessions i Bærum kulturhus.

FOTO: PRIVAT

Mamma Mia

Det var Tore Johansen, kulturhusets programansvarlig, som oppfordret Bakke til å lage prosjektet. 

– Bakke har vært et av de store navnene i musikken i Bærum siden han var bitteliten. Det å ha ham som en drivkraft her på huset er helt fantastisk. Etter to år med utsettelser og en vanskelig periode for musikere og artister, er det godt å se dette ta form. Det blir en festaften, sier Johansen. 

Tore Johansen tok initiativ beskriver Håvard Bakke som lokal drivkraft i artistmiljøet i Sandvika.

Tore Johansen tok initiativ beskriver Håvard Bakke som lokal drivkraft i artistmiljøet i Sandvika.

Foto: Knut Bjerke

Prosjektet skulle opprinnelig ha premiere på kulturhuset i 2020, men ble utsatt to ganger på grunn av pandemien. I mellomtiden fikk Bakke den mannlige hovedrollen i Folketeaterets oppsetning av Mamma Mia, etter Kåre Conradi som var ferdig ved nyttår.

– Da muligheten til å ta over for Conradi dukket opp, var ikke det akkurat vanskelig å si ja. Men et av premissene for at jeg skulle ta over, var at jeg kunne jobbe med Seeger sessions samtidig. 

– Det er veldig gøy å kunne lage sånne prosjekter i sitt eget lokale kulturhus, og jeg har ett håp om at det kan begynne å bevege seg rundt til andre byer med årene, sier Bakke.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.