Skip to main content

Gir ut sin første bok

Andreas «TIX» Haukeland er klar med sin første bok.

Andreas «TIX» Haukeland er klar med sin første bok.

Foto: KARL BRAANAAS

Andreas «TIX» Haukeland er klar med sin første bok, men varsler allerede en ny og drøyere bok. 

Om få uker gir artisten Andreas «TIX» Haukeland ut ungdomsboken «Den stygge andungen». Boken handler om hvordan artisten «TIX» ble til. 

Men allerede før hans debutbok blir gitt ut, har den driftige artisten planen klar for sin neste bok. 

– I starten av bokprosjektet skrev jeg en lang liste over hemmeligheter som ingen visste om TIX. Der dukket det opp en del mørke hemmeligheter som er altfor drøye til å ha med i en barnebok, så jeg har en voksenbok i tankene også, forteller artisten til VG

– Jeg er allerede i gang, og driver og leker meg med den, men de voksne kan vente. Det viktigste for meg nå er å bruke posisjonen min til å nå ut til barn og unge. Det skjer daglig at jeg blir kontaktet av foreldre og lærere som forteller meg hvordan historien om TIX er viktig for veldig mange, sier Haukeland.

Brukt dagbøker

I researchfasen av sin nye ungdomsbok, har Haukeland bladd i gamle dagbøker og gått gjennom minner og hendelser han lenge har fortrengt. 

– Jeg forklarer hvordan og når TIX-karakteren dukker opp og hvorfor den var nødvendig for meg. Jeg forklarer at den kom ut fra en gutt som var usikker og redd, og om hvordan TIX blir stadig større fordi jeg ikke turte å vise Andreas, forklarer han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.