Skip to main content

Filmet musikkvideo i Tanum-hage

Vokalisten i «Sløtface», Haley Shea og vokalist i «Acres Wild», Magnus Askjer Lefsaker i hagen på Tanum. 

Foto: Sondre de Flon

Da bandet «Acres Wild» skulle spille inn video til sin nyeste låt, tok de med seg vokalisten i «Sløtface», Haley Shea, til en hage på Tanum. 

– Det var midt i tiden da det var en liten varmebølge, så det passet jo fint, forklarer Even Ziesler Andenæs om innspillingen.

Midt under koronapandemien slapp bandet, som består av Magnus Askjer Lefsaker (Bærum) på vokal, samt Even Ziesler Andenæs (Asker) på bass, i tillegg til Simen Følstad Nilsen (Halden), Mads Frøystadvåg Skovdahl (Oslo) og Espen Skretteberg (Vikersund) sin nyeste låt «The Sun is Shining».

Slippet hadde premiere hos Clash Magazine i Storbritannia og er listet på NRK P3. Siden kulturlivet lå brakk, bestemte de seg for å spille inn musikkvideo i hagen til Lefsaker på Tanum. 

Valget av Tanum var enkelt, da bandet trengte en sommerlig setting og god plass til å ta opptak.

– Det sto en rad med naboer ved veien utenfor, og det ble mange tilrop og litt beskjeden applaus, forteller Andenæs.

Her kan du se videoen - saken fortsetter under. 

Her er Haley Shae i midten sammen med bandet «Acres Wild» under innspillingen av videoen til låten «The Sun is Shining» på Tanum.

Foto: Sondre de Flon

Ny sommerhit

Bandet «Sløtface», der Haley Shea er vokalist, vant Spellemannspris i 2018 i kategorien rock.

– Det var en ære å bli spurt av «Acres Wild» om å bli med på denne sangen med dem. Det var en morsom kreativ prosess å være en del av og jeg synes sangen ble flott. En perfekt vårmelodi for å roe ned de engstelige følelsene de fleste av oss sliter med om dagen, sier Hayley Shea til musikknettstedet musikknyheter.no. 

Nå håper bandet at «The Sun is Shining» skal bli årets sommerhit. Den ble opprinnelig skrevet av Malene Askjer Lefsaker, lillesøster av Magnus, for ti år siden. Den ble beskrevet som en enkel og naiv låt i starten, med enkel norsk tekst. En dag bandet var i studio, bestemte de seg for å gi ut en «søt sommerlåt». Da kom Magnus på lillesøsterens gamle låt, som de pusset og fikset på og ga ny, engelsk tekst. 

– Vi har popifisert den, og Haley gir den en ny dimensjon som vi ikke ville fått uten henne, sier Even Ziesler Andenæs.

Får ros

Musikkbladet Clash i Storbritannia har gitt bandet rosende omtale for låten:

– The Sun Is Shining» is exactly the indie pop belter we need in our lives, an exuberant, wholly natural, completely uplifting missive from Norway, skriver de. 

«Acres Wild» slapp debutalbumet sitt i 2016 hvor førstesingelen nådde helt opp til 13. plass på Spotifys Viral USA-liste. Nytt albumslipp er planlagt til september. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.