Skip to main content

Dinaye (17) er yngste deltager i Grand Prix

Dina «Dinaye» Matheussen gleder seg til å opptre lørdag. – Det blir mye show og power, sier 17-åringen.

Dina «Dinaye» Matheussen gleder seg til å opptre lørdag. – Det blir mye show og power, sier 17-åringen. 

Foto: NRK

Mandag ble det kjent at Dina «Dinaye» Matheussen fra Asker konkurrerer i årets Melodi Grand Prix.

Dina Matheussen med artistnavnet Dinaye stiller med låten «Own Yourself» som hun har laget i samarbeid med Christian Ingebrigtsen og David Thulin. 17-åringen startet karrieren som danser og begynte med sang som 12 åring. Så langt er hun yngste deltager i årets MGP. 

– Det er sprøtt tenke på at jeg er kommet med. Det har alltid har vært en drøm, sier Dinaye, som til vanlig går i andre klasse på IB-linjen ved Nesbru videregående skole. I 2014 imponerte hun med dans i Norske Talenter og kom helt til semifinalen. En periode gikk hun på Asker Dans & Ballettskole, men er hovedsakelig selvlært, røper hun. I MGPjr 2016 kom hun til gullfinalen med låten «Sterk og Rå» og i MGP 2017 danset hun for artisten Amina Sewali. 

Etiopiske røtter

Dinaye stående applaus for sin tolkning av Beyoncés låt «Run the World (Girls)» i fjor og i 2019 hadde hun hiten «Vi er ett» på NRK P3, hvor hun i videoen viste sine etiopiske røtter.

Asker-jenta Dinaye er både danser og musiker. Låten hun synger handler om å være seg selv.

Asker-jenta Dinaye er både danser og musiker. Låten hun synger handler om å være seg selv.

FOTO: JULIA NAGLESTAD/NRK

Den unge artisten er med på å skrive sine egne tekster og «Own yourself» handler om valg man tar i livet og hvordan man velger å presentere seg for andre og seg selv. Siden Dinaye er halvt etiopisk og halvt norsk synger hun en del av låten på Amharisk. Det betyr «Vi må være stolt over oss selv», forklarer hun. Førstkommende lørdag konkurrerer hun på direkten mot Karsten Dahl Marcussen, Emmy Kristine Guttulsrud Kristiansen og Ole Hartz.

– Jeg gleder meg veldig, en smakebit fra musikkvideoen ligger allerede på YouTube og det blir masse dans. Budskapet mitt er at etnisitet, alder eller kjønn ikke spiller noen rolle. Det viktigste er å være stolt over hvem man er og ikke tenke på hva alle andre mener, sier 17-åringen. 

Mens forhåndskvalifiserte Andreas «Tix» Haukeland fra Gjettum fikk en toer på terningen fra VGs anmelder, har Dinaye fått en treer. «Helheten blir dessverre mest glatt og forglemmelig. Slår Dinaye til med tilsvarende dansekompetanse som tok henne langt i «Norske Talenter» og MGPjr kan dette uansett bli meget imponerende live.», skriver VGs anmelder Tor Martin Bøe. 

– Jeg er litt skuffet, men det har ikke så mye å si. Jeg ser heller frem mot lørdag. Vi har jobbet hardt i flere måneder og jeg gleder meg til endelig å vise det frem. Det blir mye show og power. 

DINAYE: Dina Matheussen (14) fra MGP jr. laget show på scenen under Nesten Sommer-konserten i Asker i 2018.

DINAYE: Dina Matheussen (14) fra MGP jr. laget show på scenen under Nesten Sommer-konserten i Asker i 2018. 

Foto: FRIDTJOF WOLDSDAL GLORVIGEN
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.