Skip to main content

Brønnøya-artist nominert i to klasser

Tuva Syvertsen var med i «Hver gang vi møtes» på TV2 i fjor. Om nominasjonene sier hun: – Det er trege tider for vår bransje og godt med noen lyspunkter.

Tuva Syvertsen var med i «Hver gang vi møtes» på TV2 i fjor. Om nominasjonene sier hun: – Det er trege tider for vår bransje og godt med noen lyspunkter.

Foto: TV2

Tuva Livsdatter Syvertsen fra Brønnøya i Asker er nominert til spellemannpris både som tekstforfatter og med bandet Valkyrien Allstars. 

– Jeg ble veldig glad, det varmer at noen anerkjenner det vi driver med, sier Tuva Livsdatter Syvertsen om de to nominasjonene. Med bandet er hun nominert for albumet «Slutte Og Byne». Teksten til tittelsporet ble til etter en firedagers folkemusikkfestival i Hallingdal.

– De første versene ble til på «buss for tog» hjemover. Jeg var så sliten og visste ikke helt hva jeg skulle gjøre med hue mitt. Den begynner litt sutrete og blir lysere etter hvert. Jeg får mange tilbakemeldinger fra folk at de kjenner seg igjen, sier artisten, som er mest kjent som felespiller, vokalist og frontfigur i gruppen Valkyrien Allstars sammen med Erik Sollid, Magnus Larsen jr. og Martin Langlie. 

Etter planen skal gruppen spille i Asker kulturhus 6. mars.

Bruker tid

Valkyrien Allstars har vært nominert til spellemannspris før. At Tuva ble nominert som tekstforfatter, synes hun er ekstra stas. Særlig fordi kategorien er sjangernøytral.

– Jeg er veldig stolt av akkurat den nominasjonen der. Det var så mange som kom med fine låter i fjor. Og uansett hvordan det går, er det hyggelig å bli nominert. 

Jeg får mange tilbakemeldinger fra folk at de kjenner seg igjen.
Tuva Livsdatter Syvertsen, felespiller og vokalist i Valkyrien Allstars.

Det er ofte slik med tekster, at hun tygger på dem en god stund.

– Selv om det er jeg som skriver tekstene, utvikles de videre over tid og gjennom tilbakemeldinger fra bandet. Jeg er blitt flinkere til å vise frem ting som ikke her helt ferdig, selv om det gjør litt vondt i flink-pike-syndromet mitt.

Gleder seg til fest

I 2020 fikk hun med seg en halv riksteaterturné og «Hver gang vi møtes» på TV2 i fjor. Selv om mye ble avlyst har bandet spilt der det har vært mulig.

– Vi tenkte at det er bedre å holde seg i gang og heller spille for noen få, enn ikke i det hele tatt. Vi har også et studio vi jobber i og er godt i gang med et nytt plateprosjekt. Det er ikke så lett å tjene penger, men vi er vant til å jobbe uforutsigbart og gjøre det beste ut av det. 

– Hva gleder du deg til når livet blir normalt igjen? 

– Til å holde konserter og snakke med fremmede folk, det liker jeg så godt. Jeg gleder meg også til å invitere folk uten å tenke på antall, til å ha en god gammeldags fest, rett og slett. Jeg gleder meg også til å dra ut på Brønnøya uten å være redd for å smitte mamma og pappa.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.