Skip to main content

Bærum-kor med gull og sølv i «VM»

Dirigentene Ingrid Stige og Christina Thingvold var utrolig stolte over prestasjonene til Bærum pikekor, som var det eneste norske barnekoret som hadde forhåndskvalifisert seg til å konkurrere i Grand Prix of Nations. 

Foto: Kari Marte Sjøvik

Bærum pikekor møtte hard konkurranse under det internasjonale kor-mesterskapet i Göteborg – likevel kunne de returnere med både gull- og sølvmedalje. 

Med drøyt 170 kor fra hele verden i konkurranse om å bli verdens beste, var seieren absolutt ikke gitt da Bærum pikekor inntok scenen under Grand Prix of Nations i Göteborg sist helg. Gleden ble derfor ekstra stor da Bærums-jentene ikke bare tok gullmedalje i kategorien «barnekor», men også sølv i «jazz, pop og show». 

– Det er veldig stort. De andre korene var veldig gode og nivået var virkelig høyt. Så vi turte nesten ikke håpe på seier, forteller en fornøyd dirigent Ingrid Stige. 

 En særegen klang

Bærum pikekor kunne blant annet imponere med to helt nyskrevne stykker av Bjørn Morten Kristoffersen og «Din ungdom» av Knut Nystedt, og endte opp som én av totalt 13 gullmedaljevinnere i barnekor-kategorien. 

I tillegg til å ha jobbet målrettet mot konkurransen, mener Stige at koret har flere kvaliteter som fikk dem til å skille seg ut. 

– Jeg tror blant annet at det er en særegen klang i koret. Det er en varme og et engasjement som nok sjarmerer mange og vi gjorde det veldig godt og scoret høyt på flere parametere, forteller hun. 

Takket være Bærum husflidslag kunne jentene stolt representere hjemkommunen i hver sin nye kordrakt, Bærumsbunaden. 

Foto: Kari Marte Sjøvik

– Vi er et ekte Bærums-kor

Det var ikke bare pikekoret som måtte gi jernet før konkurransen. Takket være Bærum husflidslag kunne jentene også skinne på scenen med hver sin helt nye Bærumsbunad, som laget hadde sydd på dugnad. 

– Husfliden gjorde en helt fantastisk innsats og jentene så helt strålende ut. Det er utrolig flott at vi kan vise at vi er et ekte Bærumskor, forteller Stige. 

Det kan ordfører Lisbeth Hammer Krog stolt underskrive på, som forteller at det alltid er hyggelig når utøvere gjør det bra både lokalt og internasjonalt. 

– Det er en fryd å høre de vakre tonene som pikekoret tryller frem, og jeg er derfor ikke overrasket at de har sunget seg til gullmedalje. Dette er helt fantastisk, og som ordfører er jeg mektig stolt av vårt flotte pikekor, forteller hun, og legger til at hun er overbevist om de kan klare å kvalifisere seg til OL til neste år.

Klare til NM

Selv med en imponerende innsats i Göteborg, har ikke pikekoret tenkt til å ligge på latsiden fremover. For med gullmedaljen er de også forhåndskvalifisert til å delta i flere internasjonale og prestisjetunge kormesterskap. De har også allerede meldt seg opp til NM i kor i oktober. 

– Neste blir NM i Trondheim. Så jentene får en liten pause frem til skolestart, før det er på´n igjen, forteller Stige. 

Gjorde rent bord

Det var ikke bare Bærum pikekor som imponerte borte hos «søta bror». UiOs offisielle kvinnekor, Kvindelige Studenters Sangforening (KSS) beskyttet også verdensmestertittelen sin etter å ha tatt gullmedalje og 1.-plassen i kategoriene «voksenkor» og «folklore a cappella». 

– Det er veldig stort, jeg skjønner det fortsatt ikke helt, selv om det er en uke siden vi sang, forteller Ingrid Strand Amundsen (24) fra Tanum. 

Sammen med flere tidligere medlemmer av KSS startet hun sin korkarieren i Bærum pikekor, og hun er utrolig imponert over innsatsen deres. I tillegg til å ha flinke dirigenter mener hun at pikekorets gode resultater skyldes den gode lagånden. 

– Det er et veldig godt miljø i både Bærum pikekor og KSS, det skaper en korglede og engasjement som gjør at man har lyst til å gjøre det bra og ikke skuffe hverandre, forteller hun. 

Amundsen håper nå at Bærums-pikene vil søke seg til KSS når de blir gamle nok. 

UiOs offisielle kvinnekor, Kvindelige Studenters Sangforening (KSS), gjorde rent bord under European Choir Games i GöteborgFoto: Øyvind Syljuåsen
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.