Skip to main content

Baby, plate og konsert for Live

Live Foyn Friis har hatt noen produktive år.

Live Foyn Friis har hatt noen produktive år.

Foto: Pressebilde

Jazzvokalist Live Foyn Friis (36) fra Nesøya fikk nylig sitt første barn og slipper nytt album under en konsert i Bærum torsdag.

– Det blir nesten som to babyer. Begge deler er like gøy, sier Live som fikk en sønn i januar. Torsdag 10. mars slipper hun albumet «Live sings Sassy» på Stabekk Jazzklubb. 

Albumet er en hyllest til jazzvokalisten Sarah «Sassy» Vaughan (1924-1990). Prosjektet har hun jobbet med i tre år. Innspillingen av albumet foregikk i Norge i fjor sommer og ble ferdigstilt i USA.

Live Foyn Friis (36) fra Nesøya holder konsert med Magnus Stefaniassen Eide (t.v.), Rodrigo Villagra og Bård Helgerud,

Live Foyn Friis (36) fra Nesøya holder konsert med Magnus Stefaniassen Eide (t.v.), Rodrigo Villagra og Bård Helgerud,

Foto: INNSENDT

– Det begynte med at vi hadde en Sara Vaughan-konsert våren 2019, som egentlig var planlagt å holde en kveld, men vi ble raskt solgt inn over hele landet. Nå har prosjektet levd i tre år og albumet tok form i løpet av 2021, forteller Live Foyn Friis, som nå nyter dagene med sønnen Lars som ble født 21. januar i år. 

– Det er deilig å være mamma. Jeg nyter hvert sekund og har lengtet sånn etter dette.

Mye jazz hjemme

Fascinasjonen for jazz startet da Live selv var barn. 

– Jeg har vokst opp med de gamle jazzsangerne på anlegget hjemme på Nesøya. Sarah Vaughan, Oscar Petersson, Billie Holiday og Frank Sinatra ble flittig spilt og studert allerede fra barnsben av. Jeg hadde mange av Sarahs låter på repertoaret da jeg ble spurt om å holde en hyllestkonsert.

Live Foyn Friis med sønnen Lars.

Live Foyn Friis med sønnen Lars. 

FOTO: PRIVAT

36-åringen har en bachelor i utøvende rytmisk vokal og en master i jazzsang på CV-en. 

Friis har bodd i Danmark i 12 år og ble nominert til Danish Music Award i 2012 med sine fire album i kategoriene «Årets vokaljazz album» og «Årets særutgivelse». Hun vant tittelen «Årets unge jazzkomponist» og ble i samme anledning utnevnt som Danmarks nye jazzstjerne. Etter det har hun turnert verden rundt i flere år.

«Hun har et uttrykk så sterkt og på samme tid så gjennommusikalsk at det sto klart for alle at her er en kvinnelig solist med verden for sine føtter», skrev Jette Lykke i Stardust, Wall of Fame.

I 2020 flyttet hun hjem til Norge. Jazzvokalisten stiller på Stabekk med Bård Helgerud på gitar, Rodrigo Villagra på kontrabass og Magnus Eide på trommer.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.