Skip to main content

Åpnet nytt utested: - Alle skal føle seg trygge

– Det er gøy og en lettelse å kunne åpne, sier Martin Schilde ved Sandvika folkebadet, tidligere Musikkflekken.

– Det er gøy og en lettelse å kunne åpne, sier Martin Schilde ved Sandvika folkebadet, tidligere Musikkflekken. 

Foto: KARL BRAANAAS

Utestedet Folkebadet i Sandvika har åpnet forsiktig med servering av mat og drikke utendørs. Dagens skjenkerestriksjoner betyr ingenting for stedet, lover sjefen.  

Samtidig med åpningen fredag, kom nyheten om at Regjeringen forbyr skjenking av alkohol etter midnatt. 

– Det angår heldigvis ikke oss, vi stenger uansett klokken 24.00, sier gründer og arrangementsansvarlig Martin Schilde, som i dag er et eneste stort smil.

 Utenfor det 1.200 kvadatmeter store utestedet ved elvepromenanden i Sandvika, er de store oransje parasollene på plass. Leveranser av mat og drikke er på vei inn. Stoler og bord er satt ut. Fredag kunne de endelig åpne uteserveringen. Resten er avstengt en stund til.

– Vi starter mykt utendørs. Det er en del ting inne som må på plass før vi åpner alt. Vi satser på en grand opening 21. august, men det er mange hensyn å ta når det gjelder smittevern, sier Schilde.

Han medgir at det har vært mange skjær i sjøen før åpningen. 

 – Nå er det en lettelse å kunne åpne. Samtidig er det mye å passe på i forhold til Folkehelsinstituttets regler. Alle gjester skal føle seg trygge og alle ansatte skal trives og ha det bra, for da har gjestene det bra. 

Kjøkkensjef Edyta Zoltanska er klar med en bitteliten startmeny, der alt er laget fra bunnen av, reklamerer hun: Blåskjell i tomat, skagensmørbrød, salater, hamburgere  og «veldig gode kvalitetspizzaer».  

Ina Forbes Rolfsen fra Høvik Verk var tidligere barsjef på Musikkflekken og har senere utdannet seg til  barristasjef.  

– Jeg tror dette blir veldig bra og er spent på hva folk vil si synes, smiler hun.

Hemmelig interiør

Også daglig leder Ole Lauvsnes (29) fra Valler er lettet over at de så smått kan åpne det nye stedet. Hvordan det ser ut inne, forblir en hemmelighet for publikum frem til 21. august. Kun en korridor leder inn til toalettene. Alt annet er dekket til.  

 Håpet for driverne var at stedet kunne åpnet 1. juli, egentlig er de et drøyt år på overtid grunnet forsinkelser med byggingen av den nye elvepromenaden. 

Innendørs blir det en del fliser på vegger og benker. Det skal også bli en del planter i "hagen" innendørs.

Innendørs blir det en del fliser på vegger og benker. Det skal også bli en del planter i "hagen" innendørs. 

Tegning: Gartnerfuglen arkitektkontor

Årsaken til de siste forsinkelsene skal være manglende leveranser, noen godkjenninger som ikke var på plass og en del tekniske detaljer. I konsertsalen er det foreløpig lager, selv om mye er ferdig. 

– Det har vært mye rot og vi har vært så lenge nede i alle detaljene. Etter hvert som det blir ryddet, får vi et helt annet inntrykk og ser vi hvor fint det blir, sier Lauvsnes. 

Får lykkeønskninger

Stedet er delt i fire enheter. Restaurant, utested med bar, kaffebar og konsertlokale. Tanken er at det kan være mulig å ha arrangementer på de enkelte stedene – både hver for seg og sammen, forklarer arkitekt Ole Larsen (48) fra Jar på Gartnerfuglen Arkitektkontor: 

– Det er fint å se enden på det og det skal bli spennende å se det i funksjon. 

Arkitekt Ole Larsen i Gartnerfuglen inspiserer det som skal bli en innendørs hage.

Arkitekt Ole Larsen i Gartnerfuglen inspiserer det som skal bli en innendørs hage. 

Foto: KARL BRAANAAS

Restaurant Caspar ligger rett ovenfor Rådhuset. Eier og daglig leder Monica Bølgen føler seg ikke truet av konkurranse fra naborestauranten. 

– Vi synes der er veldig hyggelig at de endelig åpner. Vi trenger flere gode restauranter i Sandvika og de har en fantastisk beliggenhet. Det er mangfoldet som gjør at vi klarer oss så bra. De kunne ikke fått bedre vær på åpningsdagen, vi ønsker dem lykke til.  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.