«Alle fugler små de er» ljomer mellom veggene. På Nesbru bo- og rehabiliteringssenter skal sang og musikk være en del av de daglige rutinene.

Tirsdag fikk institusjonen besøk av Cecilie Lindgren (H), som er nestleder i Asker kommunes komité for helse og omsorg, samt stortingsrepresentant Tuva Moflag (Ap), som er medlem av helse- og omsorgskomiteen.

Syngende institusjon

– De kommer til oss fordi vi er en såkalt «Syngende institusjon» som arbeider for å implementere sang og musikk som en del av de daglige rutinene. Nå holder vi kurs for ansatte i temaet, forteller kultur- og aktivitetskonsulent Hilde Kirkerud ved Nesbru- bo og omsorgssenter.

 

Medarbeidere ved institusjonen blir kurset i «Sang i eldreomsorg», som er del av den nasjonale satsingen «Krafttak for sang».

Ifølge Kirkerud skal det legges vekt på å utvikle personalets sang- og musikkopplevelser. Det skal også kunne brukes sang og musikk ved legging og vekking, stell, forflytning og ved måltider.

Tirsdag fikk Nesbru-beboerne også tilbud om å svinge seg til rock, nærmere bestemt «Johnny B. Goode», og de var ikke vanskelige å be.

VIDEO:

 

Asker satser stort

Cecilie Lindgren forklarer at Asker kommune satser stort på musikkterapi og musikk i miljøbehandling, blant annet gjennom opplæringsprogrammer som «Sang i eldreomsorgen» og «Musikkbasert miljøbehandling».

Kulturskolen har ansatt en musikkterapeut som jobber i kommunens eldreinstitusjoner. Det arbeides for å styrke dette tilbudet i Asker.

På nasjonalt plan har også musikkterapi og musikk i miljøbehandling fått mye oppmerksomhet. På landsbasis er det 26 syngende institusjoner. I Asker var Gullhella bo- og aktivitetssenter først ute. På Nesbru har de holdt på siden september.