Skip to main content

Museene får koronapenger

Mange museer har falt utenfor kompensasjonsordningene under pandemien. Nå får blant andre Henie Onstad Kunstsenter ekstra penger av regjeringen.

Mange museer har falt utenfor kompensasjonsordningene under pandemien. Nå får blant andre Henie Onstad Kunstsenter ekstra penger av regjeringen. 

Foto: EVA GROVEN

Støre-regjeringen har bestemt seg for å gi ekstra koronastøtte til museer i Akershus. På Høvikodden mottas nyheten med glede. 

– Mange museer har falt utenfor de midlertidige kompensasjonsordningene for kultursektoren. Derfor er jeg svært glad for at regjeringen bevilger over 1,5 millioner kroner til museer til Akershus, sier stortingsrepresentant fra Akershus og medlem av familie- og kulturkomiteen, Ragnhild Male Hartviksen (Ap) fra Spikkestad. 

Pengene er ment som et tilskudd for å komme i i gang for et bredt publikum når samfunnet åpner enda mer opp. 

Det er MiA (Museene i Akershus) og Henie Onstad Kunstsenter som mottar pengene. 

På Høvikodden er de glade – og overrasket.

– Vi er ikke informert om dette enda, men vi er selvfølgelig svært glade for en slik nyhet. Det betyr mye, sier kommunikasjonssjef ved HOK, Gunhild Varvin. 

– Viktig for gjenåpning

På Høvikodden brukte de tiden godt under nedstengningen, og kunne i november i fjor åpne det nye «Sonja Henie-rommet». I tillegg har de brukt tiden på digitalisering av egne arkiv og har bydd på en stor fotoutstilling med tittelen «Eksponert». 

– Museer utgjør en viktig infrastruktur for hele Kultur-Norge og vil være viktige i den videre gjenåpningen av samfunnet. Folk gleder seg til en normal hverdag og til å gå på museum igjen. Da er det viktig at politikerne stiller opp slik at museer kan gi gode tilbud til publikum, sier Male Hartviksen (Ap) om pengestøtten som nå kommer. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.