Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus, og hundene deres, kom presis klokken 08.15 ut på trappen på Skaugum.

Kronprinsen stilte i Asker-bunad.

Etter starten i fredsrusen i 1946 var årets tog det 74. som svingte inn i borggården.

LES MER:

20 grader i 17. mai-varselet, men litt usikkert for grillfesten

Løfter Askers nye togfane 

Skolekorpset underholdt

Da hadde barnetoget startet å gå fra Rødlåven nede ved Semsveien klokken 08.00, og Asker skolekorps hadde underholdt noen hundre inviterte gjester som ventet i hagen på Skaugum.

Blomsterbarna fikk sine instruksjoner, og med grublandet fryd ruslet Ariane Livingston Nerland, med 9-års bursdag på nasjonaldagen, og Kristoffer Thuv Møgedal, som fylte åtte år dagen før dagen, bort til vertskapet med blomster og en hyggelig prat.

 

De to er fra henholdsvis Drengsrud og Hagaløkka skoler.

Årets leder i 17. maikomiteen er Kristin Bjelke fra Miljøpartiet de Grønne (MdG). Hennes tre minutter lange tale hilste tradisjonen tro vertskapet og alle askerbøringene som hadde tatt turen.

– I år er det et litt spesielt år for oss i Asker. Vi skal vokse, slå oss sammen med Røyken og Hurum og gjenoppstå i 2020 som nye Asker kommune, sa Bjelke.

LES MER: Skole ber om forslag til ny fane

Nye Asker med FN-mål

Hun pekte på at Asker har valgt å tufte den nye kommunen på FNs bærekraftmål.

– FN har satt opp 17 mål, og asker har valgt å ha spesielt fokus på seks av dem. Det er god helse, god utdanning, innovasjon og infrastruktur, bærekraftige byer og samfunn, stoppe klimaendringene og samarbeid om å nå målene, sa Kristin Bjelke.