Klesdesigner Tina Steffenakk Hermansen (40) fra Vøyenenga har designet en sommerkolleksjon av Mias print på kvaliteter av silke, jersey og silkejersey.

Nå får kunstverkene leve videre på flagrende rober inspirert av Marrakech på 60-tallet, med detaljer som skinnfletter, frynser, paljettbånd, knytinger, gullringer.

– Jeg liker Marrakech. Med sine farger og dufter, fruktigheten, blomster og blader. Følelsen av hvordan Marrakech kan ha vært på 60-tallet er herlig og blandet med dagens atmosfære, sier designeren og forteller at hun er svært fornøyd med sluttresultatet og kolleksjonen «TSH//ARTMIA Pret a porter collection: Magical Moroccan style», som ble lansert i forrige uke.

LES OGSÅ: Fødte for åpent kamera 

Anerkjent designer

Tina Steffenakk Hermansen har selv gått veien via Esmod Oslo og Paris og er nå en av Norges mest anerkjente klesdesignere.

Billedkunstneren og designeren har sammen valgt ut bilder som passet inn i konseptet. Underveis har de hatt idémøter, valgt ut stoffer og utviklet sin visjon om en fargerik, glamorøs og sommerlig kolleksjon.

FORNØYDE: Tina Steffenakk Hermansen (t.v.) og Mia Gjerdrum Helgesen innledet et samarbeid. Resultatet er en eksotisk kleskolleksjon. Foto: Kristoffer Myhre

Kunstneren Mia Gjerdrum Helgesen (44) vokste opp på Nesøya.

– Skolebøkene mine var så tegnet i stykker at jeg nesten ikke klarte å lese pensum, forteller Mia, som også har gått allmennfaglig med tegning på Nesbru Videregående skole før hun utdannet seg videre på Westerdals, i San Francisco og etter hvert tok en master på Kunsthøgskolen.

MODELLER: Fra visningen lanseringen den 4. mai. Foto: Christopher Myhre

En drøm

Klesdesigner Tina ble hun kjent med for tre år siden, og de to har lenge snakket om å samarbeide.

– Dette prosjektet har jeg drømt om i mange år. Jeg har hele tiden hatt en visjon om at jeg ville utforske hva som skjer med mitt visuelle uttrykk når det får bevege seg og bli satt i en helt annen kontekst, sier Mia.

Samarbeidspartnerne er til vanlig travelt opptatt med hvert sitt foretak, så tidsaspektet har vært en utfordring, forteller de.

– Det har vært positivt utfordrende at vi faktisk har klart å gjennomføre et prosjekt i tillegg til alt annet. Tina er imponerende kreativ, nyskapende og en herlig person. Det er en ære å få gjennomføre dette prosjektet med henne, sier billedkunstner Mia Gjerdrum Helgesen.

LES OGSÅ: Drivhuset for late dager