Skip to main content

VG: Politiet får kritikk i rapport etter moskéangrepet

Torsdag legger utvalget som har evaluert politiet og PST etter terrorangrepet mot Al-Noor-moskéen på Skui frem sin rapport.

Lederen for utvalget, den danske terrorforskeren Anja Dalgaard-Nielsen, bekrefter overfor Budstikka at rapporten på rundt 200 sider legges frem i lokalene til Politidirektoratet torsdag denne uken.

Utvalgslederen ønsker ikke å kommentere innholdet i rapporten før denne er lagt frem.

VG melder tirsdag morgen at kilder opplyser til avisen at politiet får kritikk for sin innsats da alarmen gikk 10. august i fjor.

Avisen hevder at flere kilder med innsyn i rapporten bekrefter at denne kommer med flere beskrivelser av svikt i den operative innsatsen.

Utvalget skal også være kritisk til hvordan politiet og PST håndterte en hemmeligstemplet trusselvurdering fra PST før terrorangrepet, ifølge VG.

Ba om innspill

I februar skrev Budstikka at utvalget som har ettergått politiet og PST, ønsket innspill til evalueringen

– Vi har henvendt oss til en rekke personer og organisasjoner som har vært berørt av denne hendelsen. Men vi når ikke alle. Derfor ønsker vi at alle som føler de sitter med perspektiver, synspunkter eller opplevelser om denne hendelsen tar kontakt med oss. Det er viktig i et demokratisk samfunn at alle slipper til i en evaluering, uttalte Dalgaard-Nielsen den gang.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.