Skip to main content

Kronprinsen imponert over forsoningsarbeidet

Eliza Irfan Mustaq ønsket kronprins Haakon velkommen med blomster da han besøkte Al-Noor-moskeen på Skui torsdag. Bak står leder i Islamsk Råd Norge, Abdirahman Diriye, og t.h. fungerende leder i moskeen, Atta Mohammed.

Foto: Trine Jødal

Kronprins Haakon besøkte torsdag Al-Noor-moskeen på Skui. – Jeg er imponert over forsoningsarbeidet deres, sier kronprinsen.

– Alle skal føle seg trygge, vi skal ha demokrati og alle skal kunne utøve religionen sin. Jeg må si jeg er imponert over forsoningsarbeidet som moskeen har gjort i en vanskelig tid. Dette er også et angrep på norske verdier, sa kronprins Haakon da han møtte pressen etter besøket. 

Han snakket også om betydningen av at moskeens folk er invitert i bisettelsen til Johanne Z. Ihle-Hansen, og at folk som bor i samme område og kanskje er litt annerledes likevel snakker sammen.

– Når vi møtes, så oppdager vi at vi som mennesker har mye felles. Den beste reaksjonen på dette er å jobbe mer med mellommenneskelig kontakt, og møte hat med kjærlighet. Der ligger noe av grunnlaget, sa kronprins Haakon.

Eliza (10) ga blomster

Det var en stolt og spent Eliza Irfan Mustaq (10) som aller først tok imot kronprins Haakon da han torsdag besøkte Al-Noor-moskeen på Skui. 

Mustaq, til daglig elev ved Skui skole, ga det kongelige besøket flotte blomster på trappen utenfor moskeen som for 12 dager siden ble utsatt for en terrorhandling

– Vi setter stor pris på at kronprins Haakon besøker oss, og at han og mange andre har omtanke for oss, sier Atta Mohammed, fungerende leder for moskeen.

Vel inne i moskeen tok kronprinsen av seg sine brune sko, og gikk videre innover på grønnblå tepper. 

Der fikk han først høre beskrivelser av hva som skjedde i de dramatiske minuttene ved 16-tiden lørdag 10. august. Siden gikk ferden innover til et rom der rundt 20 personer fra menigheten ventet til en samtale. Av disse var det åtte kvinner. 

Under samtalen ble det servert friske bær, sjokolade og mineralvann. Abdirahman Diriye, leder av Islamsk Råd Norge ønsket velkommen. 

– Vi er veldig glade for besøket her i dag og med all støtten vi har fått. Dialogen med Slottet er fantastisk. I samfunnet er det verdier som vi alle må stå sammen om å støtte. Vi har lenge ønsket oss en handlingsplan mot muslimhat, og opplever nå at dette tas seriøst av regjeringen og de folkevalgte, sa Diriye. 

Til stede i moskeen var også Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog.

– Vi må slutte å snakke om vi og dem, dette handler om oss, sier Hammer Krog.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.